De Oriënt Express gaat deze zomer van Amsterdam naar Venetië

 

Gevalletje bucket list van het jewelste, hoor. De iconische Oriënt Express gaat deze zomer richting Bella Italia.

 

 

Eindstop: Venetië. Beginpunt: ons aller Amsterdam. Hóe leuk is dat? En heel bijzonder, aangezien de trein eigenlijk al sinds 1977 met pensioen is. Maar allesbehalve vervallen, hoor: aan luxe geen gebrek. Daar kan de NS nog wat aan leren — deze rijdt waarschijnlijk zelfs op tijd. Stel je eens voor.

 

De Oriënt Express werd al eerder ‘van stal’ gehaald in onze hoofdstad, maar toen was het alleen voor de echte elite: het betrof toen een privé rit. Nou moet ik zeggen dat deze treinreis ook wel voor de elite is, of voor de allergrootste liefhebbers.

 

Een enkeltje (ik herhaal: enkeltje) kost namelijk zo’n zesduizend euro. Nou scheelt het misschien dat er heel wat vakanties zijn gecanceld vanwege corona, dus wie weet hebben mensen wel zin om even flink te spenden.

 

Website treinreiziger.nl verwacht dan ook dat de kaartjes als warme broodjes over de toonbank zullen vliegen. Wanneer de trip gepland staat? Op 24 juni, vanaf Amsterdam Centraal. Tussendoor stopt-ie nog in Brussel en Parijs. Ik wil dit zó graag, niet te doen. Maar zes-dui-zend euro? Daar moet ik nog even een nachtje over slapen.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer