De nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs – deel 4: Alex Klaasen

 

Ik houd van mooie Nederlandse liedjes. Kon als kind al uren luisteren naar Frans Halsema, Jenny Arean en Conny Stuart en hun intieme gevoelige luisterliedjes die in het theater werden gezongen. 

 

Kleinkunst van de bovenste plank. En nog steeds luister ik graag naar liedjes die speciaal voor het theater zijn geschreven. Sinds 1992 bestaat daar De Annie M.G. Schmidtprijs voor die jaarlijks aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest van het mooiste liedje van het afgelopen theaterseizoen wordt uitgereikt. Op 30 maart wordt bekendgemaakt wie de prijs wint. En omdat het zulke prachtige liedjes zijn deel ik ze graag met jou.

 

Alex Klaasen ken je vast nog wel als Yari, de hysterische stylist uit Gooische Vrouwen. Maar Alex kan veel meer dan acteren. Dat blijkt wel uit de uitverkochte zalen voor zijn theatershow ‘Showponies’ waarvoor hij lovende kritieken kreeg.

 

‘Gewoon opnieuw’ gaat over iemand die bang is om zichzelf bloot te geven in een nieuwe relatie. ‘Hoe een nieuwe liefde de ramen weer openzet in een luchtdicht bestaan.’ Wat een prachtige woorden. Het liedje neemt een onverwachte wending maar dat maakt het juist zo mooi.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit