De nieuwe naam van dit station kost dus anderhalve ton

 

Station Eindhoven heet voortaan Eindhoven Centraal. Kosten? Ruim 150.000 euro. Schiet mij maar lek.

 

 

De Eindhovense burgemeester Jorritsma is er maar wat trots op, die nieuwe letters op de gevel van het station van Eindhoven. Voortaan staat daar dus Eindhoven Centraal. Dat klinkt in de oren van Jorritsma een stuk beter dan Station Eindhoven. Het moet het symbool van een groeiende stad met internationale aantrekkingskracht worden. ‘De toevoeging Centraal doet recht aan het belang van dit station als internationaal spoorknooppunt in het zuiden van het land’, aldus de burgemeester. Echt?Zit ik, als reiziger, daar op te wachten?
 

En die acht nieuwe letters kosten nogal wat. Honderdvijftigduizend euro. Als je het snel zegt is het niks. Ja, er moeten nu eenmaal nieuwe borden komen en blijkbaar moeten allerlei ingewikkelde computersystemen worden aangepast. Maar kun je nagaan wat ze allemaal voor dat geld hadden kunnen doen daar in Eindhoven

 

Maar volgens de burgemeester levert deze naamswijziging juist geld op. Oké, oké, ik zal wel weer zeuren. Eerlijk gezegd zie ik het verschil niet zo. Als ik naar het centrum van Eindhoven moet dan snap ik heus wel dat ik op Station Eindhoven uit de trein moet stappen, en niet op Eindhoven Strijp-S of op het station bij het Philips Stadion. Logisch toch? Dan maken die acht nieuwe loeidure letters voor mij niets uit. 

 

.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit