De nieuwe dramaserie Zussen laat je niet los

 

Wat als je gewoon wilt weten waar je vandaan komt en wie je familie is?

 

 

 

 

 

Ik heb ze niet maar vind ze buitengewoon interessant. Zussen. Mijn moeder had er vijf en ik heb jaren op kamers gezeten met twee jongste zussen uit een gezin van zeven. Soms keek ik ernaar alsof het een sociaal experiment was, want hoe zit dat nou met die vrouwen? Ze kunnen elkaar soms niet uitstaan, maar als er iets aan de hand is zijn ze opeens vier handen op een buik. Ze kunnen samen een enorm front vormen waar je bang van wordt. Sommige zussen lijken uiterlijk enorm op elkaar maar verschillen als dag en nacht qua karakter en zijn na hun jeugd zo op elkaar uitgekeken dat er later helemaal geen contact meer is. 

 

Morgen start op Omroep Max de nieuwe achtdelige dramaserie Zussen, over drie jonge vrouwen die tot hun eigen verbazing halfzussen van elkaar blijken te zijn. Na de mysterieuze dood van haar vader Johan (Huub Stapel) komt boerendochter Rolinde (Joy Delima) erachter dat pa nog twee dochters had. Samen met deze voor haar onbekende halfzussen Faya (Melody Klaver) en Nienke (Fockeline Ouwerkerk) erft ze de monumentale familieboerderij die heel veel geld waard is. 

 

 

 

 

Wie zijn die vrouwen en welke rol hebben ze in het leven van hun vader gespeeld? Allemaal geheimen waar mensen in het dorp over roddelen. Want was de dood van hun vader wel een ongeluk en wat was de rol van Geert Hendriks, die nu wel erg veel interesse in de boerderij blijkt te hebben? Rolinde, Faya en Nienke hebben alle drie zo hun eigen redenen om op onderzoek uit te gaan naar het ware verhaal achter hun afkomst, want uiteindelijk wil je toch gewoon weten waar je vandaan komt en wie je familie is?

 

Zussen is een fantastische serie met een geweldige cast. Naast de eerder genoemde acteurs spelen ook Olga Zuiderhoek (Het geheime dagboek van Hendrik Groen) en Leny Brederveld (De Luizenmoeder) de sterren van de hemel. 

 

Vanaf 3 april is Zussen iedere woensdag om 20:30 uur te zien bij MAX op NPO1. 

 

Kun je niet wachten? Kijk dan alvast vooruit via NPO Plus en NLZiet.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit