De mol in actie

 

Vorige week stond hij nog op de derde plaats. Nu stijgt hij met stip naar molverdachte-plaats 1.

 

Ik was een slechte Molloot deze week. Geen tijd gehad om ‘Moltalk’ terug te kijken, maar nog erger, ik was bijna, bíj-na, mijn punten vergeten in te zetten in de Mol-app. Ik weet het, shame on me.

 

Maar laat ik beginnen met een ode aan Sigrid ten Napel. Want ons lammetje (zonder wolfskleren, is gebleken) is het volgende slachtoffer geworden van de mol. Tranen vloeiden rijkelijk bij haar afscheid. Had ze misschien toch de laatste 1000 euro in de pot moeten gebruiken om een joker te veroveren? Ik bedoel, waarom zou je je inhouden als je medespeler de halve pot toch al wegspeelt. Hè Sanne Wallis de Vries en Jochem van Gelder? Waarom zóu je?
 
Maar de grote vraag blijft: wie is nou die mol?! Ondanks alle tegengeluiden her en der blijft Thomas op mijn lijstje staan, maar vandaag wil ik me focussen op Jeroen Kijk in de Vegte, onze radiomaker.

 

De eerste twee opdrachten verliepen verdacht rustig en soepel. Geen ‘gemol’ en de pot werd aardig gespekt. Maar er is weer is veel te vroeg gejuicht, want de laatste opdracht, de perfecte molopdracht, kwam in beeld en wie had tijdens die opdracht de touwtjes in handen? Juist! Jeroen.
 
Jeroen stelde tijdens het ontbijt subtiel voor dat het misschien wel handig was om het penningmeesterschap te rouleren. En ‘heel toevallig’ wees hij zichzelf dat penningmeesterschap ook gelijk even toe. Nu weet de mol welke opdrachten er die dag gaan plaatsvinden. Dit laatste verklaart, 1. waarom de eerste twee opdrachten zo soepel verliepen, de mol wist immers dat de laatste opdracht funest zou zijn voor de pot, en 2. waarom Jeroen, als hij de mol is, het penningmeesterschap wilde hebben.
 
In de laatste opdracht, een jokerveiling, mocht de penningmeester namelijk bepalen voor welk bedrag hij de pot wilde verzekeren. Je zag Jeroen (quasi-)hard nadenken en vervolgens zei hij doodleuk: ‘Ik wil de pot voor 200 euro extra verzekeren’. TWEEHONDERD? WAT?! Lieve Jeroen, tijdens de veiling kunnen er jokers gekocht worden, JOKERS! Denk je nou echt dat de groep voor drie jokers maar maximaal 1500 euro gaat uitgegeven?! Dus daarover zat de mol te lachen in zijn vuistje, terwijl Diederik met een vuurrood hoofd voor 2700 euro een joker wist de bemachtigen. En als er één schaap over de dam is… Juist, dan volgen er meerderen. Dag geld, dag pot.

 

Genoeg over Jeroen, door naar Immanuelle. Zij is gewoon té fanatiek. Zo fanatiek dat het in mijn ogen ongeloofwaardig wordt. Daarnaast vertelt ze voor de veilingopdracht dat ze nul euro over heeft voor een joker. Wat het gemiddelde bedrag wat de groep mag uitgeven voor een joker erg omlaag brengt. Kortom, de kans dat de spelers gaan overbieden en de pot leeg spelen wordt groot, groter, grootst.
 
Hm, genoeg stof te nadenken dus. Gelukkig hebben we nog een weekje om de boel te laten bezinken.
Enne, vergeet niet je molpunten in te zetten in de app (note to self).

 

Mijn nieuwe verdachtenlijstje:

  • Jeroen
  • Thomas
  • Immanuelle

 

Tot volgende week!

 

P.S. Heb mijn vorige mollenpraat gemist? Hier kun je het nog lezen.

 

 

Veerle, 19, is de eerste tekststagiaire van franska.nl. Geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft een voorliefde voor mooie verhalen, beeld en kleding

Fotografie portret: Esmée Franken. Styling: Valérie Ntantu