Gouden idee

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist en later hoofdredacteur van onder meer vtwonen, noemt zichzelf een ‘visual addict’. Altijd op zoek naar mooie dingen, deelt ze haar vondsten op Franska.nl.

 

Toen mijn schoonmoeder nog leefde, bracht ik het nog op om alles te poetsen. Dat was uit pure zelfbescherming. Ze kon nogal venijnig reageren op ongepoetst zilver, vandaar. Tegenwoordig probeer ik mij voor te houden dat ongepoetst zilver eigenlijk best mooi is. Eerlijk is eerlijk, dat is me aardig gelukt. Vertederd kijk ik naar de geboortebeker van mijn moeder Annètje. De theepot van mijn oma staat te pronken op de schouw, een karaf staat achteloos trots te wezen tussen een verzameling (niet zilveren) kandelaars. Mijn zilveren lepels en vorken staan op een plank, gepropt in potten en kannen.

 

Toen m’n schoonmoeder nog leefde, poetste ik mijn zilver nog

 

Natúúrlijk ken ik alle zilverpoets-huishoud-trucs en heb ik ze allemaal geprobeerd. Maar blijkbaar heeft gepoetst zilver niet mijn prioriteit. Behalve op sentimentele momenten. Als ik de tafel extra mooi wil dekken. Of als ik mijn kinderen iets bijzonders wil geven, bij trouwen of een geboorte (allebei nog lang niet gebeurd, maar mijn poetsvoornemen is er!). Nu ik dit zo opschrijf schaam ik mij dood. Ik ga nog één keer googelen naar de ultieme zilverpoetstip. En vraag alvast patent aan op het zilverpoets-afwasblokje. Of was iemand mij al voor?

 

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.

Sfeerbeeld homepage: handcraftedinvirginia.us