Veerle gooit alles om

 

Er gebeurde heel veel, afgelopen zaterdag. Maar – en dat is zo knap – eigenlijk ook weer niks. Op het saaie af, zou ik zeggen. Hoewel… Een mollenboekje stelen, in iemands bagage neuzen… ‘Wie is de Mol?’ aflevering 3 was hard tegen hard.

 

Goed, het was wellicht een beetje saaie aflevering. Wel kwamen er overdreven molacties (Sanne Wallis de Vries, Diederik Jekel) in voor. In elk geval is mijn verdachtenrijtje, dat je in mijn vorige mollenpraat zag, weer helemaal omgegooid. En wel hierom:

 

Laat ik beginnen met Sanne. Vorig week zwoor ik namelijk op van alles en nog wat dat zij de mol was, maar daar kom ik nu volledig van terug. Sanne is simpelweg niet gemaakt om de mol te zijn. Of ze het nou wil of niet: de vrouw in kwestie is nou eenmaal te aanwezig en altijd op de voorgrond. Dat zit in haar aard en past dus niet in de aard van de mol.

 

Diederik kan ik ook afstrepen van m’n mollenlijstje. Come on, Diederik, die T-shirts met hints zijn ontzettend leuk bedacht, maar liggen veel te veel voor de hand. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je een ijzersterke kandidaat bent.
En dan Jochem. Tja, Jochem is Jochem en niet de mol (en als hij het wel is, heeft hij heel Nederland voor de gek weten te houden en eet ik mijn mooiste paar schoenen op).

 
Maar wie is dan wel de mol?

Oké, ik durf het niet aan om nu al een mol aan te wijzen, máár… Thomas is de mol. Huh, Thomas? Ja. En wel om de volgende redenen:

  • Tijdens de estafetteopdracht lijkt het er verdacht veel op dat Thomas iets in zijn zak stopt. De estafetteopdracht mislukt omdat er een half duizendje mist. Hm.
  • In het programma komen veel dubbele cijfers voor. De naam Thomas betekent tweeling.
  • Tijdens het fragment waarin Diederik en Thomas een bondje sluiten, houdt Thomas in een schaduwrijke kamer zijn zonnebril op. De mol is blind.
  • And last but not least: in aflevering twee werden maar liefst zes liedjes gebruikt met zangers die Thomas heten. Toeval bestaat niet.

 

Maar goed, een tunnelvisie is de duivel in ‘Wie is de Mol?’ dus we blijven veilig spreiden. Dit is mijn nieuwe verdachten-top-drie:

  • Thomas (verrassend)
  • Sigrid (de perfecte Miss Mole, tevens de titel van een boek in de laatste opdracht)
  • Jeroen (aan hem hangt gewoon een vreemd luchtje)

 

Tot volgende week!

 

 

Veerle, 19, is de eerste tekststagiaire van franska.nl. Geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft een voorliefde voor mooie verhalen, beeld en kleding

Fotografie portret: Esmée Franken. Styling: Valérie Ntantu