De moedertaxi

 

Ook vanaf 1 juni mag je door de coronamaatregelen alleen gebruikmaken van het openbaar vervoer als dat echt noodzakelijk is. Ik hoor de moedertaxi alweer warmdraaien.

 

Nou, dat wordt me wat. Vanaf 1 juni versoepelen de maatregelen voor het openbaar vervoer, maar nog steeds is het verzoek er zo minimaal mogelijk gebruik van te maken. Dat kan ook niet anders want er zijn veel minder plekken beschikbaar.

 

Er wordt inmiddels wel nagedacht over hoe ze straks om willen gaan met al die scholieren en studenten die ook weer naar hun lessen moeten. Dat wordt nog een hele klus als die straks zoveel mogelijk buiten de spits moeten reizen.

 

Mijn kinderen studeren allebei in Amsterdam en gaan uiteraard met het ov. Maar dat ov zat tot voor kort zo bomvol met studenten dat de bussen en treinen vaak afgeladen druk waren. Zelfs zo erg dat ze er af en toe gewoon niet meer bij konden. Dan reed de bus zo voor hun neus door.

 

Ik ben heel benieuwd hoe dat straks moet als alle scholen weer open zijn. Want ook al moeten ze buiten de spits reizen, het zijn enorme aantallen leerlingen die van A naar B moeten. En met die anderhalvemetermaatregelen zie ik het eerlijk gezegd nog niet gebeuren dat iedereen zijn klas of college op tijd bereikt.

 

Met de fiets of scooter gaan is voor veel jongeren geen optie vanwege de grote afstanden. Zul je zien dat de moedertaxi weer gaat rijden. Die ene die ook altijd vol met kindertjes zat op weg naar de zwemles, voetbaltraining en kinderpartijtjes. Dat wordt weer halen en brengen. Uber is er niks bij…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit