De lifehack om van je vliegangst af te komen

 

Volgende week zit ik weer in het vliegtuig op weg naar Valencia.

 

 

 

Er is alleen één ding waar ik altijd tegenop zie, en dat is de vlucht zelf. Jep, ik heb vliegangst en niet zo’n beetje ook. Of het nou een twee uur durende vlucht is of eentje van twaalf uur; ik krijg standaard een paniekaanval en ik mag in mijn handjes klappen als het er bij één blijft. Gelukkig heb ik dé ultieme tip gevonden die deze angst eindelijk ietsjes heeft afgenomen. En nee, het is geen kalmeringsmiddeltje, eerder een soort metafoor die wat geruststelling brengt als jij de volgende keer dat vliegtuig in stapt.

 

Degene die met de tip kwam is Anna Paul. Zij is een beroemde TikTokker met zo’n 6,5 miljoen volgers die net als ik fanatiek haar dagelijkse vlogs bekijken waarin ze de hele wereld over reist. En niet zomaar reisjes, maar enorm luxe trips met het geld dat ze verdient aan haar populaire OnlyFans-account.

 

In een van haar video’s legt ze dus stap voor stap uit hoe je kan afkomen van vliegangst, maar ik zal het voor het gemak ook nog even uittypen. Stel je dus even een propje papier voor in een bakje met pudding; het papiertje moet het vliegtuig voorstellen en de pudding staat voor de lucht waar het in vliegt. Als je de pudding aanraakt merk je dat de pudding beweegt, maar het propje papier wel op z’n plek blijft zitten. Dit is precies hoe turbulentie werkt: het vliegtuig krijgt van alle kanten luchtdruk waardoor het vliegtuig misschien een beetje gaat bewegen, maar uiteindelijk gaat het geen kant op. Het is daarom ook vrijwel onmogelijk dat het zomaar uit de lucht valt, omdat het als het ware ‘vastzit’. De volgende keer dat jij dus met zwetende oksels en rode stressvlekken in je nek gaat opstijgen moet je maar gewoon denken aan een bak pudding. Mij heeft het in ieder geval geholpen en zo begin ik mijn vakanties voortaan een stuk relaxter, kan ik je vertellen.

 

@anna..paullFear of flying tip ✈️❤️♬ original sound – Anna Paul

Door: Redactie Amayzine.com