De leukste selfmade vrouwen van Amerika

 

 

De Forbes-lijst is uit en de redactie zorgt natuurlijk voor wat redactioneel vermaak in de vorm van lijstjes, want lijstjes zijn tenslotte leuk.

 

 

 

En dus hebben we de rijkste mensen van de wereld, de rijkste vrouwen en ook de rijkste selfmade women op een rijtje gezet. En op dat lijstje zitten een paar vrienden van de show.

 

1.  Oprah Winfrey

Oprah heeft na het interview dat zelf het stof van de Sahara wegblies en nadat ze een deel van de aandelen van haar bedrijf verkocht een nieuwe bezigheid: de nullen van haar bankrekening tellen. Dat zijn er inmiddels negen.

 

2.  Cindy Crawford

Je zou denken dat Cindy comfortabel genoeg kon leven door alle miljoenen die ze binnenhengelde in haar supermodellentijd. Maar Cindy bedacht huidverzorgingslabel Meaningful Beauty. Nog voordat influencers hun producten aan de man brachten op Instagram, deed Cindy dat nog op de ouderwetse manier. Al zeventien jaar geleden begon ze haar product aan te prijzen via de bekende homeshoppingkanalen. En met succes. Haar bedrijf groeide en groeide en nu heeft ze 50 procent van haar aandelen verkocht en is ze miljardair.

 

3.  Rihanna

Na oprah is ze de enige entertainer die zichzelf miljardair mag noemen. Het grappige is dat ook bij haar beauty de sleutel naar het vermogen is, want haar merk Fenty Beauty (Rihanna heet eigenlijk Robin Fenty, vandaar) en haar lingeriemerk zijn de grote moneymakers. Ja, en haar nummer 1-hits hebben ook heus een beetje geholpen.

 

4.  Dolly Parton

Waar Covid de meeste mensen en, laten we eerlijk zijn, vooral de oudjes in een comateuze toestand blies, floreerde onze Dolly. Ze speelde in een Netflix-film, ze maakte het kerstalbum ‘A Holly Dolly Christmas’ en participeerde in het pretpark Dollywood. Oh ja, en dan heeft ze ook nog een parfum gelanceerd: Dolly, Scent from Above. En wij weten inmiddels waar beautybrands je financieel kunnen brengen: naar de top.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach