De kerstfilms die je gezien moet hebben

 

 

Van feel-good, romantische, spannende, of gewoon de klassiekers… Heb je ze nog niet gezien? Ga je dan maar eens diep schamen en zet de tv maar aan.

 

 

 

Als je elke dag met zoveel vrouwen samenwerkt dan worden er bepaalde dingen besproken. Wat we allemaal gaan dragen tijdens de feestdagen bijvoorbeeld. Of het winkelmandje dat al weken vol zit terwijl we wachten tot de na-kerst-sales begint. En dan natuurlijk ook de eindeloze lijst met films die we kijken tijdens deze koude en donkere dagen. Iedereen heeft zijn favoriet. Zo houdt Adeline van spanning en sensatie, gaat Nikita voor Disney, en de rest van de redactie voor zwijmelen bij knappe mannen en romantische gebaren. Wat voor soort film het ook is, wij zijn het erover eens. Dit zijn de beste films om te kijken tijdens kerst:

 

Franska – White Christmas

Een echte klassieker dit. Twee talentvolle zang- en dansheren (Bing Crosby en Danny Kaye) werken na de oorlog samen om één van de populairste acts in de showbusiness te worden. In de winter bundelen ze hun krachten samen met een zuster-act (Rosemary Clooney en Vera-Ellen) en trekken ze naar Vermont voor een witte kerst.

 

 

Danique – The Holiday

Cameron Diaz, Jude Law (kwijl, kwijl), Kate Winslet en Jack Black. En had ik Jude Law al genoemd? De romantische comedy laat zien hoe twee vrouwen van huis wisselen. De één vertrekt tijdens de feestdagen naar L.A., de ander naar het kleine dorpje Surrey in Engeland. Het wordt een heel avontuur waar ze allebei nieuwe vrienden maken, en misschien ook wel een nieuwe liefde ontmoeten (geef ik al te veel weg?). Kijk maar even naar de trailer. Een echte must-see.

 

 

Irene – Sleepless in Seattle

Oh, een echte klassieker ook. Wie geen kippenvel en tranen in z’n ogen krijgt bij deze film is gek. Het gaat over een man wiens vrouw is overleden. Zijn zoon belt tijdens kerst naar een radioprogramma om te vragen of ze zijn vader willen helpen om een nieuwe partner te ontmoeten. Denk je dat het lukt? Moet je zelf maar kijken…

 

 

 

Adeline – The Lord of the Rings

Zoals ik al zei: Adeline gaat voor spanning en sensatie. Wie The Hobbit en Lord of the Rings nog niet kent, moet van mij deze maand echt even kijken. Met Orlando Bloom en Elijah Wood en Viggo Mortensen (hij is in deze film zó knap, maar op andere foto’s minder, heel gek) kan het niet anders dan een prachtige serie films zijn. Je zal de hele tijd op het puntje van je stoel zitten, zo spannend. Én je man vindt het vast prachtig terwijl jij lekker kan zwijmelen bij al die knappe, avontuurlijke, stoere koppen. Win-win dus.

 

 

 

 

Nikita – Frozen, Love actually, New years eve

Nikita kon niet kiezen, maar dit zijn haar drie favorieten. Allemaal even leuk, gezellig, en feel-good. Ik bedoel, Disneyfilms zijn gewoon altijd leuk. De liedjes, het verhaal, de characters. En Love Actually en New Years Eve zijn gewoon dé romantische komedies die iedereen gezien moet hebben.

 

 

 

 

Selina – Annie

Annie ken je. En zo niet, moet je je echt even diep gaan schamen. Valt niet veel over te zeggen behalve dat het een prachtige film (en musical) is. Annie brengt het kind in je naar boven met die mooie rode krullen en stoere houding. Wij zijn fan.

 

 

Brigitte – Christmas Chronicles

Kate geloofde altijd al in de Kerstman. Broer Teddy niet meer sinds het overlijden van hun vader. En wat denk je? De Kerstman bestaat echt! En hoe! Ook als je niet van Kerstmis houdt. Lief, eigentijds, met prachtige animaties en een ijzersterke cast! Minpuntje? Alleen voor Netflixers.

 

 

Jasmijn – Home Alone

Natuurlijk moest Home Alone in deze lijst. Je bent ermee opgegroeid, het is je kindertijd, het is hilarisch, en de jonge acteur is te schattig en stoer. Om het kattenkwaad kan je niet anders dan lachen. Maar even serieus: hoe kan je je kind vergeten als je op vakantie gaat? Wel een tikkie gek. Maar ja, het zorgt dus wel voor een goed verhaal.

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn