De hemel bestaat dus in Deventer

 

Toen mijn meneer tien jaar geleden eindelijk groen licht gaf om een hond in huis te halen was er voor mij maar één ras mogelijk.

 

 

Jarenlang was ik heel tevreden samen met mijn meneer, maar soms had ik het gevoel dat er iets ontbrak. We hadden een fijn huis, twee gezonde kinders, allebei een baan. En toch miste ik iets. Ik wist heus wel wat hoor, maar dat kwam er niet in, zei mijn man. 

 

‘Zolang je met mij bent, komt er geen hond.’ Daar had ik me dus bij neergelegd, want hij woont hier nu eenmaal ook en als je niks met honden hebt, dan wil je ze zeker niet in huis. Oké, daar had ik best begrip voor, maar er gebeurde een wonder. Op een dag hadden we er opeens toch een, een Takkie, zo eentje met een lange neus, ruwe vacht en korte pootjes. En zelfs mijn man is vrienden met hem geworden. 

 

 

Anno 2021 is de teckel überhip, hij staat regelmatig op de cover van de bladen en is het ultieme accessoire van modemeisjes. Ik zie ze ook opeens overal lopen. En als vrienden er eentje onderweg tegenkomen, appen ze me standaard een foto. Dus toen ik hoorde van een winkel met alleen maar teckelspulletjes zat ik al op internet. Op hashteckel.nl is er van alles voor deze hondjes te koop. Je kan het zo gek niet bedenken: jasjes, tuigjes, dekentjes voor mijn grote kleine vriend en een heleboel spulletjes met een teckel erop voor het personeel. (Een teckel heeft geen baasje hè?!) Serviesgoed, deurmatten, zelfs sokken en boxershorts voor mijn meneer.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Hashteckel (@hashteckelshop)

 

Sinds een tijdje zijn Rob en Carlijn Landeweer ook de trotse eigenaren van De Hashteckelshop, de eerste Teckelwinkel van Nederland. Hier is de collectie nog groter dan op hun website. Ik moet er wel helemaal voor naar Deventer, maar dan maak ik er meteen een dagje van. Dus als je me daar binnenkort met mijn hond ziet lopen, ga ik heus wel naar De Brink en een kijkje nemen in de Lebuïnuskerk en museum De Waag. Maar eerst wil ik even naar de Broederenstraat 25 voor deze Takkiehemel, dat snap je.

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit