De genomineerden voor de meest irritante BN’ers in de reclames zijn…

 

Ze zijn bekend hoor, de meest irritante BN’ers in de reclame. Alsof ik het lijstje zelf had bedacht.

 

 

 

Slechte reclame is de beste reclame, zullen ze de marketingmensen gedacht hebben, want man, man, man wat komt er soms een boel ellende voorbij. Ik hoef alleen maar aan het woordje Verisure te denken en ik zie weer die wanhopige blik van die man terwijl hij vlak voor hij wil gaan slapen door zijn vrouw wordt afgebekt omdat hij vergat om het alarm aan te zetten. En zo waren er nog wel meer pareltjes die zo verschrikkelijk waren dat ik geen idee heb wat ze wilden verkopen, maar mij wel verbijsterd achterlieten omdat ze werkelijk te stom waren om naar te kijken.

 

Tros Radar zet ieder jaar de aller- allerslechtste op een rij voor hun verkiezing van de Loden Leeuw, de televisieprijs voor de irritantste reclamespot. Deze drie zijn genomineerd voor 2022:

 

Lidl

 

Toto

 

Plamenco Plafonds

 

Om deze verkiezing extra leuk te maken is er ook het jaarlijkse lijstje met drie meest irritante BN’ers in een commercial. Henny Huisman, Martien Meiland en Marijke Helwegen gingen hen de afgelopen jaren al voor. Als of ik het lijstje voor 2022 zelf bedacht heb, dit zijn de kanshebbers:

 

Frank Lammers voor Jumbo

 

Hij is al sinds 2013 vaste prik als huisman in de Jumboreclames. Eerlijk is eerlijk, ik vind Frank ook veel beter als acteur in Undercover of als voice-over bij televisieprogramma’s als Massa is Kassa of De Alleskunner.

 

Voormalig profvoetballers op BetCity

https://www.youtube.com/watch?v=JFDESCXrYu0

 

Inmiddels zijn oud-profvoetballers Sjaak Swart, Andy van der Meijde, Wesley Sneijder en Wim Kieft niet meer te zien in de commercials voor BetCity. Dat is vanwege een algeheel verbod op het inzetten van bekende Nederlanders in gokreclames.

 

Alex Klaasen voor Lidl

 

Haal die man weg, is het enige wat ik denk als ik Alex Klaasen zie in dit tenenkrommend slechte spotje van Lidl. Ik hoor niet eens wat er in de aanbieding is want ik kan alleen maar vol afgrijzen luisteren naar de onzin die hij uitkraamt. Is dit een uithangbord voor de LHBTIQ+ gemeenschap, voor het Drents dialect? Wat dacht Alex toen ze hem wilden casten voor deze rol? Zonde, want Alex is zo’n goede acteur in rollen waar je wel om kan lachen.

 

Wil jij je stem uitbrengen, klik dan even hier.

 

Beeld credits: Jumbo

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit