De Frikandel Hawaii

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: De Frikandel Hawaii.

 

 

De eerste man of vrouw die een tros beschimmelde druiven uitkneep en tegen zijn gezelschap zei: zullen we eens opdrinken wat hier uit komt, was een absolute held. En natuurlijk de mensen die het wiel, de grondwet en de wifi hebben uitgevonden ook, dank jullie wel. Maar daar komt een nieuwe held bij: Yael Potjer. Niet omdat hij statenlid is in de provincie Utrecht, maar omdat hij op Twitter melding maakte van een nagelnieuwe snack die heel frituurminnend Nederland op z’n kop zet: de frikandel hawaii.

 

De pizza hawaii laat – nog steeds – de gemoederen niet onbedaard. Tijdens het EK werd door Italiaanse supporters gedemonstreerd, niet alleen voor hun team maar ook tegen pizza met ananas. Niet meer doen, smeken ze de rest van Europa. Nooit meer.

 

Frituurstaaf in combi
Heeft Yael Potjer niet naar geluisterd, of hij had zin om dwars te zijn. Hij zette een frikandel op twitter, met een plaatje van ananas ernaast. Combo, mensen? Dat klinkt als een BRILJANT idee! Hartig, maar ook wat zoets, en dan in combinatie met de sappige, überzoete ananas. Uit blik, natuurlijk, want vitamines kun je niet combineren met de bruine frituurstaaf.

 

Curry erbij?
En, hebben mensen ‘m al geprobeerd? Absoluut, en dat valt niet tegen. De nieuwe hit-combinatie krijgt een extra dimensie door flink wat currysaus. Zoals de juiste handtas een totale outfit bij elkaar kan brengen, zo speelt ook de currysaus die rol: op de achtergrond, maar wel als onmisbare verbindende schakel.

 
En? Heb jij ‘m al geprobeerd?

Door: Redactie FavorFlav