De finale

 

Vandaag is het zover: de finale van het zevende seizoen van Heel Holland Bakt. 

 

 

Drie geweldige en heel verschillende bakkers gaan de strijd aan om de titel beste thuisbakker 2019-2020. En ik blijf het zeggen: de strijd is nog niet gestreden en is tot het laatst voelbaar. Vergelijk het met een  sportwedstrijd als voetbal of een autorace. Je kunt nog zo goed zijn, maar uiteindelijk gaat het er om of je scoort, niet uit de bocht vliegt en je sterker dan de tegenstander blijkt.

 

In de finale zijn er ook dit keer weer drie opdrachten: De signatuuropdracht, en dat is dit keer een heel spannende: De Rubiks kubus, maar dan als taart. Ik denk dat iedereen dat ding tijdens het oplossen weleens in een hoek gegooid heeft, nou, de bakopdracht is nóg moeilijker. En dan de technische opdracht, die is even mooi als ingewikkeld: een surprisedessert van chocolade. Begrijpen de bakkers de aanwijzingen? Lukt het met de chocolade en komt er onder die bol een minitaartje tevoorschijn? 

 

De allerlaatste opdracht is opnieuw een enorme uitdaging met de nadruk op enorm: het moet namelijk een taart van anderhalve meter worden. En hoewel de bakkers ruim de tijd krijgen blijkt ook dit weer een hele klus binnen de tijd.

 

Maar wat hebben ze hun best gedaan. Het zijn échte kanjers die het alle drie verdienen om te winnen. Maar wie heeft, wanneer je alle drie de opdrachten optelt, de hoogste puntenscore en wint het in techniek, originaliteit en smaak? 

 

Ik zeg uiteraard niks over het verloop maar hoop dat je evenveel geniet van de finale als wij gedaan hebben. Het wordt echt een heerlijke uitzending vol emotie, mooie en spijtige momenten en heel veel lekkers. 

 

En ik smeed direct maar het ijzer nu het heet is: ben je een enthousiaste fan en een fanatieke bakker en heb je durf? Geef je dan op voor het nieuwe seizoen. Je hebt nu nog tijd om te oefenen. De basis moet er natuurlijk zijn, want dat merken we elk jaar weer: degenen die de meeste technieken onder de knie hebben, komen het verst. Een brede basis is een grotere kans op succes dan waanzinnig goed in één of twee dingen zijn, dat klinkt misschien gek, maar blijkt in de praktijk wel op te gaan. Vanuit een stevige basis kun je makkelijker groeien dan vanuit een smalle top. Ja, en creatief denken helpt natuurlijk, net als doorzettingsvermogen. Durf jij het aan? Ik zou het enig vinden als je je opgeeft – man, vrouw, jong of juist wat ouder, iedereen is welkom en je weet: ik hou van diversiteit, dus hoe meer verschillende smaken (letterlijk en figuurlijk) hoe beter!

 

Geef jij je op en zie ik je misschien in de tent? Ga jij ook onderdeel uitmaken van de grootste bakfamilie van Nederland? – want geloof me, sta je in de tent dan krijg je er onmiddellijk heel veel bak-broers en -zussen bij. En ons natuurlijk…

 

Ben jij de Beste Thuisbakker van Nederland 2020/2021?

Zit jij iedere zondag aan de buis gekluisterd? Gaat jouw bakkershart sneller kloppen bij het zien van de tent? ❤️ Kun jij het recept van een botercrème wel dromen? Dan zit je gebakken! Meld je nu aan voor het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt. ?? bit.ly/HHB-oproepen2020

Geplaatst door Heel Holland Bakt op Dinsdag 28 januari 2020

 

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden