De enige truc die echt helpt tegen hooikoorts

 

Ik weet niet hoe het met jou is, maar mij hoor je vanaf een kilometer aankomen want ik ploeter niesend door de dag, met alle gevolgen van dien. Ik heb van alles geprobeerd: Prevalin, honing van bijen uit de buurt, oogdruppels, maar niets hielp.

 

 
Ik weet niet hoe het met jou is, maar mij hoor je vanaf een kilometer aankomen want ik ploeter niesend door de dag, met alle gevolgen van dien. Ik heb van alles geprobeerd: Prevalin, honing van bijen uit de buurt, oogdruppels, maar niets hielp.

 

Tot mijn dochter de tip had van TikTok.
Ja mensen, TikTok brengt meer dan dansjes alleen. ‘Mam, ik heb de tip’, appte ze me ’s avonds vanuit haar bed. ‘Voor je hooikoorts!’

 

Eigenlijk wilde ik haar een corrigerend tikje geven omdat ze op een onchristelijk uur nog wakker was (is een grapje hè, van het tikje), maar ik besloot het linkje toch maar even te bekijken.

 

Wat bleek  Een beetje vaseline in de neusgaten en ook een frutsje boven de bovenlip. Dat creëert een waasje tussen jou en de pollen en zo bezorgen ze je geen last.

 

Ik besloot de proef op de som te nemen en ging wandelen in het betoverde pollenbos waar ik normaal gesproken de decibelgrens continu overschrijdend vanwege luid genies mijn hondje uitliet en wat denk je? Niets. Stilte.

 

Dus: het werkt. Vaseline is je beste vriend. Ook in tijden van hooikoorts.
 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach