De duurste witte wijn kost je 3.000 euro per slok

 

Dit weekend toef ik in Portugal om mij maar eens te wagen aan een portie pastei de nata’s in combinatie met een goed glas wit.

 

De man en ik gaan er zonder de kinderen even op uit en dat wordt genieten. Het wordt eten, drinken, nog meer drinken, kletsen, lachen, huilen en vooral: slapen. Godshemel, hoe doen alle nieuwbakken ouders dit? Hoe functioneer je nog na niet een, of twee, maar na 126 nachten zonder slaap? 

 

We zijn dus toe aan die citytrip samen en het zonnetje in Lissabon wacht dan ook met liefde op ons. Net als dat glas vino, wat ik al noemde, want ook daar heb je als nieuwbakken moeder soms behoorlijk zin in, blijkt. Overigens hoop ik niet dat Chateau d’Yquem op de kaart staat ergens, want dan val ik denk ik steil achterover. De fles is 200 jaar oud en zo duur dat je ‘m eigenlijk niet kunt drinken. De wijn komt uit de Bordeaux en kost je, hou je vast, zo’n 3000 euro per slók.

 

Een fles wijn bestaat gemiddeld uit zes glazen en een glas is, als je een beetje je best doet, ongeveer vijf royale slokken. Dan kom je uit op dertig slokken per fles en een prijs van 91.000 euro voor één fles wijn. Sorry, maar ik kan wel leukere dingen bedenken om met dit geld te doen. Een sloepje voor in de Amsterdamse grachten, bijvoorbeeld. Een reis naar New York, Bali of Ibiza. Een beetje spaargeld voor mijn kinderen. Een giga feest geven voor al mijn vrienden en vriendinnen. Op een jacht. In Frankrijk desnoods, tussen de wijngaarden. Maar dat bedrag opdrinken? Nee, dank je. Een wijn van 6 euro per glas doet het ook voor me.

 

 

En zeker als ik toch dat Portugese zonnetje voel schijnen: dan heb je de grootste lol van die wijn op dat terras al helemaal gratis gekregen. 

 

Fijn weekend, hè. En let goed op de wijnkaart. Je wilt niet per ongeluk die d’Yquem ergens moeten afrekenen.

 

Door: Redactie Amayzine.com