Mannen hebben het sneller door als de partner vreemd­gaat

 

Er bestaan een hoop verschillen tussen man en vrouw, maar dat mensen van welk geslacht dan ook vreemdgaan, dat staat buiten kijf.

 

We all do it, of nou ja, bijna all. De cijfers zijn altijd lastig te achterhalen want het is nogal wiedes dat hierover wordt gelogen. En flink ook. Als er een schattig gemaakt moet worden, dan geldt dat in 15 tot 35 procent van de relaties weleens wat sappigs gebeurd is met een ander. Maar uit onderzoek blijkt dat mannen sneller dan vrouwen doorhebben wanneer er wat aan het handje is in huis. Zo is bewezen dat maar liefst 75 procent van de mannen het merkt wanneer hun vrouw een scheve schaats rijdt. Vrouwen zijn een stuk slechter in het opmerken van overspel van hun partner. Slechts 41 procent van de vrouwen heeft het namelijk door als hun man ontrouw pleegt.

 

Tja, hoe dit komt? Waarschijnlijk omdat een vrouw nu eenmaal wat goedgeloviger wíl zijn. Vanuit de psychologie logisch. We doen soms ook maar alsof onze neus bloedt, omdat we geen puf, energie en zin hebben in alle heisa van een woeste break-up. Maar dat vrouwen zelf dus óók gewoon vreemdgaan, heeft ook een wat logische reden. Monogamie is namelijk iets ouderwets, stellen wetenschappers, omdat het voor een vrouw eigenlijk heel voordelig is om altijd op zoek te gaan naar de beste genen voor haar nageslacht. Dat blijven zoeken naar een nog betere man, vader voor haar kinderen, is iets wat biologisch is bepaald. Dat hoort bij de primaire behoeften van een mens. En dan nog iets. Wat ook geldt is dat vrouwen die hoger opgeleid zijn dan hun man sneller vreemdgaan. Misschien omdat zij zoiets hebben van: ik red het zonder jou ook wel.

 

 

Ach, hoe dan ook: het is nooit leuk. Niet om gekwetst te worden, niet om iemand te kwetsen. Man of vrouw: maakt niet uit. Dus kijk ermee uit en kijk vooral naar wáár het vandaan komt, die behoefte aan een ander. Lijm wat er nog te lijmen valt in je relatie, want onthoud vooral: het gras is écht niet 365 dagen per jaar lentegroen aan de overkant. Hoe leuk het in het begin ook nog lijkt, ook dáár valt sneeuw.

 

Door: Redactie Amayzine.com