De camper van de buren

dit moet ik even kwijt tranentrekker

 

Na een lange verbouwing die veel hinder gaf zijn de nieuwe buren van Antoinette met een nieuw project gestart. Ook nu is de overlast behoorlijk groot.

 

 

 

‘Als ik naar buiten kijk zie ik weer een grote grijze schaduw. Voor de zoveelste keer staat de camper van mijn nieuwe buren recht voor mijn raam. Sinds een jaar wonen ze naast me en na een eindeloos durende verbouwing is dit het volgende project dat weer een hoop overlast geeft. Vlak voor de zomer kochten ze een oude camper om met het gezin in de schoolvakanties lange reizen mee te gaan maken, zo zeiden ze. Maar van dat reizen is tot nu toe nog niet veel gekomen.

 

Blijkbaar is het nogal een oud barrel waar veel meer aan opgeknapt moet worden dan ze dachten en dat doet de buurman dus bij mij voor de deur. Het verpest niet alleen mijn uitzicht, ik word ook gek van de herrie als de buurman in de camper bezig is. Het hele weekend hoor ik het snerpende geluid van machines waarmee hij de lak van de bus afhaalt, of de inboedel staat weer eens op de stoep waarmee hij de boel blokkeert en ik nauwelijks mijn voordeur kan bereiken.

 

Talloze keren ben ik al naar buiten gelopen om hem vriendelijk te vragen of hij misschien ergens anders kan gaan klussen. Maar hij vindt dat hij in zijn recht staat en zijn bus gewoon op de openbare weg mag zetten. Bovendien vindt hij dat ik niet moet zeuren. Hij zei dat ze zo vaak met de camper weggaan dat het de moeite niet loont om hem elke keer in de stalling te zetten omdat die best wel een eind weg is. Ik vind dat echt zulke flauwekul; hij wil gewoon voor zijn huis kunnen klussen. Dat hij daarmee heel veel overlast veroorzaakt boeit hem zeker niet.

 

De buren weten ook donders goed dat hij maar drie dagen voor de deur mag staan. Uit nijd heb ik uiteindelijk een keer met Handhaving gebeld die de buurman vervolgens een bekeuring gaven omdat hij langer dan de drie toegestane dagen op dezelfde plek voor mijn deur stond. Maar nu zetten de buren de bus voor één dag buiten onze gemeente en parkeren hem dan weer doodleuk weer bij mij voor de deur.

 

Sinds ze dit trucje uithalen heb ik al zo vaak met Handhaving gebeld, maar zij zeggen dat ze er niets tegen kunnen doen omdat de camper na drie dagen weer wordt weggehaald. Dus volgens de wet doet de buurman niets verkeerd. Maar het is echt heel irritant want er zijn al zo weinig parkeerplaatsen bij ons in de straat. Bovendien wonen er steeds meer mensen met twee auto’s in de buurt en moet ik mijn eigen wagen al zo vaak verderop zetten. Ik vind het gewoon asociaal dat de buren die bus keer op keer voor mijn huis zetten zodat ik daar niet kan parkeren. Daarbij is de camper zo lang dat er in dat parkeervak niet nog een auto achter past.

 

Het is echt pestgedrag dat ze dat ding steeds voor mijn huis parkeren. Waarom zetten ze de camper niet gewoon in de stalling waar hij thuishoort en niemand er last van heeft? Dat is toch niet te veel gevraagd?’