De Bijenkorf ligt onder vuur vanwege hun opmerkelijke kerstpakket

 

Werken bij de Bijenkorf is niet altijd een feestje, zijn we achtergekomen dankzij TikTok.

 

 

 

Het kwam al in het nieuws dat de werknemers deze maand het werk neerlegden om te strijden voor betere werkomstandigheden. Maar goed, ze hebben even de tijd gehad om zich te herpakken én om hun waardering voor de medewerkers te laten zien, toch? En dan is kerstmis daar misschien wel het perfecte moment voor, om iedereen die werkt bij de Bijenkorf eens lekker in de watten te leggen met een fijn kerstpakket.

 

Tsja, dat zou je denken. Maar helaas liep het toch even wat anders. Want wat blijkt nou: de Bijenkorf is niet echt een held in kerstpakketten. TikTokker Charlena laat bijvoorbeeld het kerstpakket van vorig jaar zien: een bij. That’s it. Maar hé, je kan er wel de pootjes van buigen. Superleuk.

 

Dit jaar hebben ze zichzelf overtroffen. Het is namelijk — tromgeroffel alstublieft — een kerstbal. En niet zomaar een kerstbal, nee, een kerstbal die elke klant gratis krijgt bij besteding van 250 euro of meer.

 

HAHA. Sorry, maar lieve mensen van de Bijenkorf, dit kan toch niet? Ik dacht serieus dat dit een grap was, maar helaas is mijn hele For You Page van TikTok er inmiddels door overgenomen. Door de kerstbal. Die bij Charlene ook nog eens kapot was.

 

De Bijenkorf heeft inmiddels, een soort van, gereageerd: alle interne medewerkers krijgen nog 50 euro extra shoptegoed, als blijk van waardering.

 

@charlenafrancina De kapotte kerstbal hangt alsnog mooi in mn kerstboom( naast de BIJ van vorig jaar) #bijenkorf #kerst #kerstpakket #voorjou #foryou #fy ♬ origineel geluid – Charlena

@aylin.fakili BIJENKORF kerstpakket unboxing!!! ????? #fyp #foryou #debijenkorf #werkenbijdebijenkorf ♬ origineel geluid – Aylin

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer