De 9 leukste spellen voor oudjaarsavond

 

Deze oud en nieuw wordt weer anders dan voorgaande jaren en dat vraagt om improviseren.

 

 

Was je ook zo teleurgesteld over de aankondiging van de lockdown? Kerst kon al niet meer gevierd worden met veel vrienden en familie en oud en nieuw ziet er dit jaar opnieuw zonder vuurwerk ook maar ongezellig uit vergeleken met andere jaren. Toch mag dit de pret niet drukken en moeten we er met zijn allen proberen er het beste van te maken.

 
Zelf heb ik besloten mij netjes aan de maatregelen te houden en oudjaarsavond thuis te blijven samen met mijn ouders en broer – helemaal niks mis mee overigens. Om ervoor te zorgen dat het toch nog een gezellig avondje wordt, heb ik de leukste spelletjes uitgezocht. Of je deze nou met je lief, je gezin of met twee vrienden speelt, plezier is gegarandeerd.

 
Dit zijn mijn negen favorieten (het leukst met een borrel en een schaal oliebollen erbij natuurlijk).

 
1.     30 seconds
Echt mijn lievelingsspel en leuk voor elke leeftijd. Maak teams en probeer binnen de tijd zoveel mogelijk woorden te raden die de ander moet omschrijven. Dit spel haalt de ware aard van iedereen naar boven en de emoties kunnen hoog oplopen…

 

2.     Ticket to ride
Probeer zoveel mogelijk punten te verzamelen met je treinnetwerk en je wint. Heb je dit spel al zo vaak gespeeld en weet je onderhand wel hoe het werkt? Er zijn veel uitbreidingsets, en kijk ook even op Spotify bij ‘ticket to ride Europe’, hier vind je een lekkere muzieklijst die bij het spel past.

 

3.     Monopoly
Waarschuwing: speel dit spel echt alleen als je tegen je verlies kan, want anders kan dit nogal uit de hand lopen… Ga er goed voor zitten want het kan de hele avond duren. Bouw zoveel mogelijk huizen en hotels en zorg ervoor dat jouw medespelers failliet gaan.

 

4.     Rummikub
Heb jij een beetje inzicht en kan je goed met cijfers overweg? Dan is dit het spel voor jou. Het doel is om al je stenen kwijt te raken door cijfercombinaties neer te leggen.

 

5.     Perudo
Ben je goed in bluffen en liegen? Dan wil je dit vast weleens proberen. Zorg ervoor dat je bij dit dobbelspel je pokerface opzet. 

 

6.     Party & Co
Dit spel kun je spelen vanaf 3 personen, waarbij opdrachten uitgevoerd moeten worden. Die gaan van tekenen tot gebarentaal en nog veel meer.

 

7.     Qwixx
Afgelopen zomer heb ik dit spel ontdekt en sindsdien ben ik helemaal fan. Het leuke is dat je het ook met zijn tweeën kan spelen. Echt een aanrader!

 

8.     Keer op Keer
Heb je Qwixx nou al te vaak gespeeld en ben je het helemaal zat? Keer op Keer is de wat moeilijkere versie van Qwixx en onlangs is de tweede versie ervan uitgekomen, Keer op Keer 2. Hiermee raak je nooit uitgespeeld.

 

9.     Sjoelen
Last but not least. Bij ons thuis is het onderhand een gewoonte geworden om bij elke gelegenheid de sjoelbak tevoorschijn te halen. Supergezellig en iedereen kan dit!

Door: Redactie Amayzine.com