De 7 leukste hotels en Airbnb’s om met kerst in te slapen

 

Kerst is natuurlijk leuk om met zoveel mogelijk vrienden en familie te vieren, even ertussenuit met kerst vind ik ook geen straf. Mits het in kerstsferen is natuurlijk, hè.

 

Zo heb ik eens kerst met een vriendinnetje in Rome gevierd en dat was echt meer dan prima te doen, toch zou ik het nu iets anders aanpakken als ik de koffers pak om er met kerst vandoor te gaan. Want in Rome had ik een ‘gewoon’ hotel geboekt. Niks mis mee, lekker geslapen, leuke buurt, maar niet op en top kerst. Het aanbod van Airbnb kan dat natuurlijk véél beter. Hotels, huisjes, kamers of cottages volledig in een thema. Een kerstthema in dit geval, waar je schaamteloos dagenlang Sky Radio kan luisteren (want dat blijft toch wel de kerstzender van Nederland) en je inner Christmas freak eruit kan laten. Check hier de leukste hotels en Airbnb’s om jouw kerst in te vieren.

 

 

Elzas, Frankrijk.

In het dorpje Romansville, wat je hoogstwaarschijnlijk niet kent, vind je deze te leuke Airbnb. Op 30 kilometer afstand van Strasbourg, waar je weer een heel leuke kerstmarkt vindt. Win-win dus. Op zich heb je al een redelijke kerstmarkt in deze Airbnb zelf, want kersteriger dan dit vind je ze niet snel. Kerstbomen, arresleetjes, zelfs kerstgordijnen en overal opgeplakte kerstmannen: ja, die kerstsfeer zit er hier wel goed in. Oh, goed om te weten: dit plaatsje ligt op een heel fijne wijnroute. Daaraan dus ook geen gebrek.

 

 

Pelkosenniemi, Finland.

Een heel bijzondere ervaring om hier te slapen. Alles in deze iglo is van ijs en sneeuw, dus je moet wel tegen een beetje kou kunnen — maar je krijgt wel de allerdikste slaapzakken op je ijsbedje. Buiten je iglo loop je de kans om het noorderlicht te spotten en kun je in de omgeving Fins-Lapland ontdekken. Bucketlistdingetje, hoor.

 

 

 

Jukkasjärvi, Zweden.

Een beetje dierenvriend wil hierheen. Deze cottages heten het Reindeer Lodge, dus de naam zegt het al een beetje, maar je bevindt je dus inderdaad tussen de rendieren hier. Zó tof. Als excursie kun je uiteraard met rendieren en een slee op pad, maar ook het noorderlicht behoort tot de opties.

 

Ivy Roost cottage, engeland

In deze pittoreske cottage in Engeland heb ik al een paar keer geslapen en ik wil elke keer weer terug. Als je er aankomt krijg je meteen het gevoel alsof je in The Holiday zit. De cottage ligt middenin natuurgebied The New Forest, waar wilde paarden en ezels lopen. Je kan er prachtig wandelen, en de kust is op een paar kilometer afstand. De cottage zelf heeft een open haard, een jacuzzi en vier slaapkamers. Je hebt dus meer dan genoeg plek voor je hele familie of vriendengroep, en met z’n tweetjes is het heerlijk rustig. Een ware aanrader! Kerst met champagne in de jacuzzi. Zie jet het al voor je?

 

 

Wenen, Oostenrijk.

Wanneer je kerst, een mooie stad, winter en luxe wilt combineren, dan zit je hier helemaal picobello. Het Sacher Hotel is een luxueus hotel middenin de stad, waar de kerstsfeer er elke winter goed in zit. Sowieso is deze stad met name in de winter erg mooi, maar het hotel heeft ook een fijne spa en een goed restaurant. 

 

 

New York, Verenigde Staten.

In het Club Wyndham Midtown 45 wordt één van hun suites omgetoverd tot één groot kerstfeest. Om nog íets specifieker te zijn: de suite is geïnspireerd op de film Elf, met Will Ferrell. Mocht je die niet kennen: no worries (al is het wel een leuke film), het komt er gewoon op neer dat het thema kerst is. En Christmas in The Big Apple, wie wil dat nou niet? Wel even diep in de buidel tasten.

 

 

Londen, Engeland.

Voor de deur van The Connaught Hotel is het eerste wat je ziet de gigantische kleurrijke kerstboom. Die is al niet te missen, en vanbinnen is het ook een jolly Christmas bij dit hotel in Londen. Een brief van de kerstman op je kamer, voor het slapengaan met z’n allen liedjes zingen op de gang, door Londen met paard en wagen en als kers op de taart een kerstboom op je kamer. Én stockings boven de open haard. Leukleukleuk.

 

Door: Redactie Amayzine.com