Breaking: Jeroen Pauw stopt met zijn late night show

 

Helemaal onverwacht komt dit niet, maar heel jammer vind ik het wel. Jeroen Pauw stopt ermee.

 

Pauw is no more, na dit jaar. Of hoe hij het zelf meldt op Instagram: ‘de komende twee weken blijft het doek van de tafel maar daarna valt het echt.’ Heel jammer, want sinds 2014 (toen hij in z’n eentje doorging, zonder Paul Witteman) was hij voor velen (waaronder mijzelf) vaste prik op de late avond.

Onverwacht komt het niet echt omdat hij al had aangegeven te twijfelen aan zijn show. Eva Jinek besloot haar biezen te pakken en te vertrekken naar RTL4, en een deel van Pauws redactie ging met haar mee. Jinek gaat daar afwisselend met Beau van Erven Dorens de late night show presenteren, dus we gaan nu niet zien wie deze battle had gewonnen. Die twee waren anders namelijk recht tegenover elkaar geprogrammeerd.

 

Dat gat wat Jinek achter liet bij de publieke omroep, wordt dan wél weer opgevuld door Jeroen Pauw. Nou ja, af en toe dan, nog niet te vroeg juichen. Er werd bekend gemaakt dat de presentatie van dit nieuwe programma ‘Op 1’ in handen valt van verschillende presentatieduo’s — waarvan Pauw er dus eentje zou kunnen zijn. Hij is in ieder geval al medebedenker en medeproducer. Dat hij niet stil gaat zitten bij de NPO is sowieso zeker, want hij wil zich ook richten op andere programma’s. Oké, schrale troost; we blijven ‘m wel gewoon zien. Maar je was toch wel een beetje de Mister Late Night voor mij, meneer Pauw. 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

#afscheid #pauw de komende twee weken blijft het doek van de tafel maar daarna valt het echt. Ik ga in 2020 andere dingen doen, zonder tafel of met tafel maar dan niet in een studio.. andere gesprekken en reportages met iets meer lengte en diepte dan het ‘gesprek van de dag’ en de ‘waan van de week’. Daar heb ik heel veel zin in, maar ik verheug me ook op de laatste twee weken Pauw, een programma dat ik met zoveel liefde en plezier maak samen met een heerlijke ambitieuze redactie, in een vrolijke sfeer, mede dankzij al die goede gasten die elke dag weer de moeite nemen om aan te schuiven. Maar dit alles zou niet bestaan als er niet naar gekeken werd. Dus dank allen die keken en kijken en hopelijk blijven jullie dat nog ff doen ?

Een bericht gedeeld door Jeroen Pauw (@pauwjeroen) op

 

Door: Redactie Amayzine.com