De 6 leukste steden voor een dagje uit in eigen land
 

Als ik geen vakantie in het vooruitzicht heb kan ik altijd echt opknappen van een dagje (met of zonder overnachting) erop uit gaan.

 

Sowieso vind ik treinreizen altijd best ontspannend, mits de NS een beetje meewerkt, anders werkt het natuurlijk averechts. Maar even een dagje een andere stad ontdekken, buiten de deur ontbijten, lunchen, dineren en borrelen – het geeft toch een beetje een vakantiegevoel. En je moet toch wat om die druilerige herfst en donkere winter (ik ben echt een zomermens) te overleven. Dus hierbij de leukste steden voor een dagje weg. Gewoon lekker in Nederland. Vervoer per NS dus op eigen risico, want bij de eerste regenbui of sneeuwvlokje is het spoor natuurlijk weer compleet ontregeld.

 

1. Breda

 

Vorig jaar ben ik hier voor het eerst geweest tijdens een heel leuk weekendje weg en deze stad heeft toen best wel m’n hart gestolen. Geen grote stad, maar in dat weekendje heb ik nog niet eens een kwart van alle leuke plekjes meegepakt. Goed excuus om dus weer te gaan. Zoveel leuke lunchtentjes, maar ook voor uitgebreid dineren (met veel wijn) is dit een topstad. Erdoorheen wandelen is ook een aanrader, ik vond dat er zó’n leuke sfeer hing. Wil je heen: Petit Bardot en Bobbi’s Bar.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Bobbi’s Bar (@bobbisbar) op

 

2. Maastricht

 

Elke keer als in Maastricht ben heb ik het idee écht even weg te zijn. Komt waarschijnlijk doordat ik uit Amsterdam kom hoor, en het verschil tussen die steden is echt gigantisch. Maar hoe de stad eruit ziet, de sfeer die er hangt; het voelt voor mij een beetje als het buitenland. Of je nou met vrienden bent of op romantische getaway, Maastricht is altijd leuk. En pak natuurlijk de mooiste boekenwinkel van Nederland mee.Wil je heen: Café Sjiek.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Café Sjiek Maastricht (@cafesjiekmaastricht) op

 

3. Bergen

 

Onze May was er laatst, die is er een beetje verliefd op geworden en geef haar eens ongelijk. Pak natuurlijk ook Bergen aan Zee mee voor een strandwandeling: allebei makkelijk in een dag te doen want zo groot is het niet. En een dagje door dit stadje struinen en even de zeelucht opsnuiven doet een mens altijd goed. Wil je heen: Fabels.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Fabel’s eten & drinken? (@fabelsbergen) op

 

4. Roermond

 

Mijn beste vriendinnetje was hier laatst een nachtje heen en mijn reactie was: ‘Hè? Roermond, really?’ Nou, ja dus. Hier heb je namelijk een designer outlet oftewel een shoppingwalhalla, te zien aan de mooie designer tassen waar zij mee thuis kwam. Maar daarnaast kun je hier dus óók lekker uit eten. Vooral een aanrader voor een shopping-wijn-diner-combitripje, dus.Wil je heen: Het Gerecht.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door HetGerechtRoermond (@restauranthetgerecht) op

 

5. Zwolle

 

Shoppen in Zwolle is ook heel leuk, maar dan vooral in de kleine boetiekjes. Zwolle heeft mij echt verbaasd, ik had er namelijk niet veel verwachtingen van (sorry). De terrasjes, grachten en gezellige steegjes deden me toch best wel snel van gedachten veranderen.Wil je heen: Tja, waar anders? De Librije.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door De Librije (@delibrijezwolle) op

 

6. Volendam

 

Jaaa, stiekem is Volendam gewoon heel leuk. Alle palingsound- en cokesnuifgrapjes aside, ik vond het voor een dagje uit echt een prima bestemming. Beetje langs de haven wandelen, tóch die foto meepakken in traditionele kleding, kroeghangen op de Dijk (en hopen dat je Nick, Simon of Jan tegen het lijf loopt) en verse vis happen. Oké, misschien niet voor een dagje romantisch uit, maar met vrienden: doen.
Wil je heen: de kroeg. Ja sorry, voor culinair genot ging ik niet naar Volendam.

 

Door: Redactie Amayzine.com