De 6 lekkerste foodfilms om vanavond te kijken

 

Vrijdagen zijn voor borrels gevolgd door hapjes gevolgd door comfort food. Niets fijners om met een bord op de bank te kruipen en een lekker filmpje op te zetten. En het smaakt allemaal nóg lekkerder als dat filmpje over eten gaat. Daarom keken we even af bij onze buren van FavorFlav, want zij selecteerden 6 films voor je.

 

 

Big Night

 

Een hilarische komedie over twee broers die een Italiaans restaurant runnen. Het loopt helaas niet geweldig door een rivaliserend restaurant dat beter is dan dat van hen. Om het restaurant te redden plannen ze een avond om geweldig eten neer te zetten.

 

 

 

 

 

Babette’s Feast

 

In de mood voor een beetje drama? In dit Deense verhaal over de Franse vluchteling Babette wint zij de loterij en wil ze de zussen die haar onderdak boden bedanken met een etentje. Dit wordt een diner om nooit te vergeten.

 

 

 

 

 

Chef

 

Een fijne feelgoodfilm over chef-kok Carl Casper die zijn baan verliest en een foodtruck koopt. Dit is de start van een grappig avontuur waarin hij probeert zijn foodtruck te laten slagen en weer samen te zijn met zijn familie die hij in zijn jaren als chef-kok in de steek heeft gelaten.

 

 

 

 

 

Burnt

 

In Burnt speelt Bradley Cooper een chef die zijn carrière heeft verpest door drugs en divagedrag. Eenmaal terug probeert hij zichzelf weer te bewijzen door een restaurant te leiden en te streven naar drie Michelinsterren.

 

 

 

 

 

The Hundred Foot Journey

 

Tegenover het Michelinrestaurant van Madame Mallory komt een Indiaas gezin wonen dat ook een restaurant begint. Dit is het begin van een onstuimige relatie tussen Madame Mallory en het gezin, maar ook het begin van een goede leerschool voor alle partijen. The Hundred Foot Journey staat op Netflix.

 

 

 

 

 

Estomago

 

De wereld bestaat uit twee soorten mensen: mensen die eten en mensen die gegeten worden. Raimundo Nonato probeert zijn weg te vinden in deze wereld door te koken. Eerst kookt hij in een bar, daarna in een Italiaans restaurant en vervolgens in de gevangenis. In Estomago volg je zijn verhaal.

 

 

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav