De 6 beste sites om je weekendje weg te boeken

 

Zomervakantie 2020 valt voor velen best wel een beetje in het water. Dat buitenland, ook al zegt Rutte nu voorzichtig dat het er misschien in kán zitten, gaat ‘m in veel gevallen niet worden.

 

En ja, ook al wordt je vlucht niet geannuleerd, is er op de plaats van bestemming wel echt wat te doen? Zit je daar lekker met je billen in de Costa Brava, is er geen klap open. Nip je daar je sangria compleet alleen. En op vakantie wil je natuurlijk lekker despacito doen, maar een beetje levendigheid is wel zo leuk toch? Nou, daarom is mijn plan de campagne voor deze zomer: vakantie in eigen land. En dat klinkt dus veel makkelijker dan het is, want waar moet je beginnen?

Wil ik naar de Veluwe, Zeeland, het noorden of toch een waddeneiland? Strand of bos? Tiny house of strandhuisje? Met een bootje, een jacuzzi of juist minimalistisch? Zoveel. Keuzes. Zie. Door. Bomen. Bos. Niet. Meer.

 

Dus bij deze het lijstje dat mij uitkomst bood en dus ook een beetje uit frustratie is ontstaan. Want er zijn zóveel sites met echt een prima aanbod, maar sommige hebben weer niet alle data opengezet, sommige zijn weer alleen aan het strand… Daarom hier een fijn overzichtje.

 

1.Roompot
Ik vind Roompot oprecht het beste aanbod hebben qua variatie. Aan het strand, op de Veluwe; eigenlijk overal in Nederland hebben ze wel iets leuks zitten. Beach houses, campings, glampings… Mijn favoriet is het Water Village in Zeeland. Die bungalowtjes aan het water, daar zie ik mezelf wel een goede staycation hebben. Maar – en ja, natuurlijk is er een maar – qua beschikbaarheid vind ik ze niet optimaal. Natuurlijk is er veel volgeboekt maar dat is logisch, maar bij Roompot hebben ze vaste dagen in de week waarop je kan inchecken, dus dat maakt het wat minder makkelijk als jij per se woensdag weg wil en zij alleen nieuwe gasten ontvangen op dinsdag en vrijdag. Even wat meer passen en meten dus.

 

2.Natuurhuisje
site. Zeker voor het noorden van het land en de Veluwe hebben ze heel goede opties. Groot pluspunt vind ik hier de zoekfunctie, die een beetje hetzelfde werkt als op Booking. Heel overzichtelijk en je kan goed aanklikken waar je naar op zoek bent. Persoonlijke favo is dit huisje in Vinkeveen en dan voor €25 per dag een bootje erbij huren en de Vinkeveense Plassen opgaan. Heerlijk.

 

3.Homeaway
Voor huisjes aan het strand vind ik deze top. Het aanbod in Zandvoort, Noordwijk, Scheveningen, Egmond… Eigenlijk bij elk strand van Nederland hebben ze wel iets. Maar ook in de grotere steden, mocht je liever een citytrip willen doen. Met een groepje een aantal daagjes op het strand: boek hier iets. Ze hebben veel ruimtelijke chalets en bungalows, vaak op een paar honderd meter van het strand vandaan. Top.

 

4.Een Vakantiehuisje
Voor als je ver weg van het strand wilt blijven, dan is dit een goede optie. En ook als je met een gezinnetje gaat. Op deze site staan namelijk ook veel tips voor activiteiten op de bestemmingen, zoals paardrijden of een trektocht met een huifkar, maar ook exposities en dat soort dingen. Niet ideaal dus als je met een groepje vrienden vooral wilt barbecuen en drinken, wél als je met je ouders en/of oom, tante en alle aanhang een familieweekend gaat doen.

 

5.Strandhuisje
Nou ja, de naam zegt het hier ook eigenlijk weer volledig: huisjes op het strand. Maar dan zeg maar echt óp het strand. Dus als de huisjes van nummer 3 je nog steeds te ver lopen zijn, dan zit je hier helemaal goed. Hier hoef je namelijk letterlijk alleen de deur uit om met je voeten in het zand te staan. Ze hebben huisjes in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Ik vind deze in Hoek van Holland echt te gek ), zeker als je met een paar een aantal van die huisjes huurt. Nadeel: het is best prijzig, maar ja, dan heb je ook wat.

6.Bijzonder Plekje
Wat zijn al die boekingssites lekker straight forward met hun namen, zeg. Hier hoef ik verder ook niet zoveel bij te vertellen want het spreekt lekker voor zich. Makkelijk. Het zijn inderdaad allemaal bijzondere overnachtingen, of het nou een boutiquehotel is, een boederij, een loft of een strandhuisje. Het aanbod hier is heel divers. Zorgt voor wat keuzestress hier en daar, want het aanbod is ook nog best wel groot. Het enige nadeel is dat het ook redelijk aan de prijs kan zijn, maar dat krijg je natuurlijk als je bijzonder wil overnachten en niet in een Van der Valk-hotel aan de snelweg. Ik ga in ieder geval naar dit strandhuis in Funen (nee, daar had ik ook nog nooit van gehoord), want hier wil je gewoon een week zitten

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer