‘Ik schaam me hier zo voor dat ik het aan niemand durf te vertellen’

 

Als de man van Tilly zijn affaire aan haar opbiecht is ze ontroostbaar, maar als ze erachter komt met wie durft ze haar verdriet met niemand te delen.

 

 

 

‘Ik dacht altijd dat het mij nooit zou overkomen. Mijn man en ik hadden het goed samen, althans dat dacht ik de afgelopen dertig jaar dat we samen zijn. Er waren nooit financiële zorgen, we hebben twee fantastische dochters en zelfs al een kleinkind. Toine behandelde mij altijd als een prinses en niets wees erop dat hij me ooit zou bedriegen. Natuurlijk veranderde onze relatie en knetterde het niet meer zo van verliefdheid en lust als in het begin. Maar ik dacht dat ons seksleven, ondanks dat ik in de overgang ben, heus wel in orde was. Maar hoe naïef moet ik geweest zijn dat ik jarenlang niet in de gaten heb gehad dat hij een dubbelleven leidde.

 

Ik vertrouwde hem blind en had nooit een reden om aan hem te twijfelen, en toen ik een paar weken geleden per toeval een WhatsAppbericht zag met een foto van een schaars geklede vrouw dacht ik in eerste instantie dat het om een geintje ging van een vriend van hem die wel vaker stomme grappen appte. Maar toen Toine opeens heel erg zenuwachtig werd als ik in de buurt van zijn telefoon kwam kreeg ik argwaan. Nooit deden we moeilijk als de een de telefoon van de ander gebruikte en nu was het opeens een probleem? Ik snapte er niets van en toen ik hem ernaar vroeg kreeg ik eigenlijk geen duidelijk antwoord.

 

Mijn beste vriendin vond het ook maar een raar verhaal en zij adviseerde me om het toch met Toine te bespreken. Misschien maakte ik me druk om niks en was er eigenlijk niets aan de hand. Hij hield bij hoog en bij laag vol dat er niks was en werd zelfs kwaad dat ik ernaar vroeg. Ik liet het een paar dagen rusten maar toen ik zijn telefoon wilde gebruiken om even naar onze dochter te bellen bleek dat er opeens een toegangscode nodig was.

 

Ik werd heel zenuwachtig en boos tegelijk. Boos omdat hij blijkbaar loog en doodsbang voor wat er aan de hand zou zijn. Met zijn telefoon in mijn hand stond ik voor hem en eiste ik dat hij zijn WhatsApp zou openen. In eerste instantie weigerde hij dat maar toen ik dreigde om de telefoon op de grond kapot te gooien ging hij overstag. Vol afgrijzen zag ik talloze berichten van halfnaakte vrouwen en realiseerde ik me opeens dat mijn eigen man naar de hoeren ging. Mijn allerliefste, begripvolle, attente echtgenoot bedroog me niet alleen, hij ging blijkbaar op zoek naar ranzige seks en betaalde daar ook voor.

 

Huilend stond hij voor me en zei dat hij er niets aan kon doen. Ik wilde zo vaak niets van hem weten als we in bed lagen omdat ik te moe was. En hij had zo zijn behoeften waar hij niet aan toe kwam. Hij zou het maar een keer doen had hij zichzelf wijsgemaakt. Maar het werd een verslaving waar hij niet meer mee kon stoppen. Een verslaving die hem inmiddels al honderden euro’s had gekost.

 

Als verdoofd hoorde ik zijn woorden en voelde een golf van misselijkheid door mijn lijf gieren. Toen Toine mijn hand pakte en zei dat hij er zo’n spijt van had sloeg ik hem keihard weg. Ik wilde niet door zo’n viezerik aangeraakt worden. Hoe ik de dagen daarna ben doorgekomen weet ik niet meer. Op een avond zei Toine dat hij contact had gezocht met een psycholoog om over zijn probleem te praten. Dat hij er alles aan wil doen om onze relatie te redden. Maar ik weet eigenlijk niet of ik dat wel wil. Of ik hem ooit nog kan vertrouwen.

 

En het ergste is dat ik me er zo voor schaam dat mijn eigen man prostituees bezocht, dat ik mijn verdriet met niemand durf te delen. Zelfs niet met mijn beste vriendin. En dat maakt deze hele situatie nog veel erger en eenzamer dan hij al is.’