De 5 make-up-trucs van Koningin Maxima

 

Anita: Elke keer weer bestudeer ik de make-up van koningin Maxima. Het lijkt zo simpel; ze maakt zich ook meestal op dezelfde manier op. Ze weet precies wat haar goed staat. Dit zijn haar vijf slimme trucs.

 

 

1. Een egale basis

Maxima heeft van zichzelf een vrij sproeterige huid. Met een goede foundation zorgt ze ervoor dat je de sproetjes nog wel een beetje ziet, maar dat de huid verder egaal van kleur is.

Een foundation breng je op in het midden van je gezicht en dan werk je hem naar buiten uit. Voordeel van deze methode is dat het dekkend is in het midden van je gezicht en dat het transparanter wordt aan de buitenkant, zodat je een natuurlijke overloop naar de hals hebt.

Met deze foundationstick kun je ‘m makkelijk aanbrengen en eventueel meerdere lagen over elkaar aanbrengen als je meer dekking wil. Pupa Beauty Touch Stick Foundation € 25

 

 

2. Brede en bijgewerkte wenkbrauwen

Wenkbrauwen geven uitdrukking aan je gezicht, daarom is het belangrijk dat je de wenkbrauwen ziet. Naarmate je ouder wordt ontkleuren je wenkbrauwen en groeien ze alle kanten op. De wenkbrauwen van Maxima zijn perfect in shape, mooi van kleur en zo breed mogelijk.

 

Voor het beste effect van je wenkbrauwen is een bezoekje aan een Brow Bar of schoonheidsspecialiste wel aan te raden. In grote warenhuizen zie je ook steeds vaker Brow Bars, een desk waar ze direct je wenkbrauwen in de juiste vorm epileren. Heb je eenmaal de juiste vorm, dan is bijwerken een fluitje van een cent.

Wenkbrauwkit voor perfecte wenkbrauwen, €8,00 Hema

 

 

3. Eyeliner voor het vergroten van je ogen

Als basis gebruikt Maxima oogschaduw in een ‘nude’ tint, net iets donkerder dan haar eigen huidtint. De eyeliner gebruik je op je ooglid en laat je aan de buitenkant van het oog iets breder worden zodat het lijkt alsof je ogen wat groter zijn. Maxima gebruikt ook eyeliner onder haar oog. Vanaf buitenkant oog trek je een dunne, zachte lijn tot het midden. Met een kwastje kun je de lijn nog iets vervagen, waardoor het effect wat zachter en natuurlijker oogt. Let op dat je boven je oog meer accent aanbrengt dan onder je oog.

Eyeliner Bobbi Brown € 27,50

 

4. De beroemde blush

Maxima brengt de blush precies aan waar het hoort, op de appeltjes op de wangen. Door blush aan te brengen op je gezicht krijg je wat meer kleur, en dat maakt direct jonger. Twijfel je waar je de blush precies moet aanbrengen, ga dan voor de spiegel staan en grijns naar de spiegel, op het meest uitstekende deel van je wangen breng je de blush aan.

Crème-blush die op de huid verandert in een poederstructuur, Rimmel royal blush € 12

 

5.  Een tikje accent op de lippen

Maxima legt met de eyeliner het accent op de ogen, en dus niet op de lippen. Toch hebben de lippen meer kleur dan je denkt. Door de juiste kleur lipstick geef je het hele gezicht meer kleur. De volle lippen van Maxima zijn om jaloers op te worden, die kun je niet nabootsen. De lipstickkleuren van Maxima zijn roze-bruinachtig.

Lipstick met  lang houdende kleur, Giorgio Armani 509 blush € 36

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars