De 18 uitspraken die we tegen onze hond doen

 

De hele dag door voer ik hardop gesprekken met Sjaan, zo ook wanneer we samen buiten aan het lopen zijn.

 

 

 

Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat ook zij dit als reuzegezellig ervaart, het is tenslotte het moment van de dag waarop we even kunnen bijpraten, ook al zegt ze vrijwel niets terug.

 

Tijdens deze wandelingen staren de (hoogstwaarschijnlijk hondloze) mensen regelmatig naar me alsof ik gek geworden ben. Ik begrijp zelf natuurlijk ook wel dat het nogal kinderachtig en debiel kan overkomen, maar uit onderzoek blijkt toch echt dat mensen die tegen hun hond praten intelligenter zijn, dus daar hou ik mij lekker aan vast.

 

Goed, ik geef dus toe dat ik mij er op momenten bewust van ben dat ik onzinnige teksten uitkraam. Of dingen die nogal lachwekkend kunnen klinken voor voorbijgangers, al helemaal wanneer het gericht is naar je huisdier. Toch weet ik bijna zeker dat alle trotse hondeneigenaren hetzelfde zeggen en onderstaande uitspraken herkennen. Uiteraard uitgesproken in een vervelend hoog piepstemmetje, want anders zijn we bang dat we niet verstaan worden.

 

1. ‘Zullen wij eens even lekker gaan wandelen? Ja, zullen wij dat doen? Oké, nou, dan gaan we dat toch doen.’

2. ‘Gezellig, hè? Gezellig hebben wij het hè? Hè? Hè? Hè?’

3. ‘Doe dat maar niet, lieverd. Laat die drol maar even liggen.’

4. ‘Kom maar schat, loop maar even door nu.’

5. ‘Dat is ook een leuk hondje, hè? Ja hè? Die is ook lief, hè? Net als jij.’

6. ‘Ga maar lekker spelen, toe maar.’

7. ‘Wat heb jij net leuk gespeeld, hè? Ja hè, wat heb jij lekker gespeeld.’

8. ‘Jij bent echt een heel stoere hond, wist je dat?’

9. ‘Heb je mama een beetje gemist? Mama jou wel, hoor.’

10. ‘Wij gaan zo eens even samen naar de dierenwinkel. Wat dacht je daarvan?’

11. ‘Jij bent echt mijn allerbeste vriendin.’

12. ‘Zullen wij zo lekker op de bank gaan liggen? Heb jij daar ook zin in?’

13. ‘Even stoppen met krabben nu.’

14. ‘Mama houdt heel van jou, hè, dat weet je toch?’

15. ‘Ooooh, zag ik daar een klein gaapje? Dan gaan we lekker naar huis.’

16. ‘Mama gaat jou zo even douchen en ik weet dat jij dat niet leuk vindt, maar daarna krijg jij een lekkere kluif van mij. Vind je dat een goed idee?’

17. ‘Slaap lekker, lieverd. Ga maar mooi dromen. Welterusten.’

18. ‘Oh nee, had je een nachtmerrie? Alles is goed, ga maar weer lekker slapen.’

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com