deel 43

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

 

Onderwerp: Hals over kop

 

Ik dacht gisteren nog even dat je wel heel snél (te snel) met haar af wilde spreken na haar mail, maar het kan dus nog snéller, spannend! Het klinkt goed, behalve die relatie dan, maar zoals een vriendje van mij altijd zegt als ie weer eens verliefd is op iemand met een relatie: ‘Alles kan kapot’. Wat hebben jullie afgesproken? Mag ik je één raad geven, want ik heb je wel een beetje leren kennen als een licht ontvlambare hals-over-kop-man: geef het een beetje tijd en jaag haar niet de stuipen op het lijf met (over the top) mailtjes. Want soms kan het niet meteen van de ene op de andere dag, zeker niet als er een nog iemand anders heeft (alsof ik er verstand van heb).

Vannacht heb ik gelukkig redelijk geslapen, ik had er ook nog maar een zware pijnstiller tegenaan gegooid. Helaas werd Hendrikje al om half negen wakker, maar ik voel me wel beter dan gisteren. We luisteren nu samen naar The Beatles, één van haar favoriete groepen (volgens mij kent ze die uit een vorig leven, want ze herkende al liedjes van ze toen ze nog niet eens drie was, daar ging mijn haar rechtovereind van staan). Muzikaal kindje, laatst kwam ze nog even uit bed toen ik The Voice zat te kijken, kwam ze naast me zitten op de bank, kreeg de slappe lach om miskleunen en bij een twijfelgeval zei ze al voor de jury iets kon zeggen: ‘Deze weet ik niet zo goed’…

 

Maak een keuze, zeg je, was het maar zo simpel

Weet je wat ik nu zo graag eens zou willen? Dat al die gevoelens niet zo moeilijk waren! Ik weet dat ik deep down sterk ben, maar ook heel heftig in alles wat ik doe, labiel is misschien ook niet het goede woord. Ik ben alleen de basis even kwijt. Op de bank zitten en nadenken doe ik en als dubbele Weegschaal kan ik uitstekend wikken en wegen.

Maak een keuze, zeg je. Was het maar zo simpel, want voor mij voelt Joost op een bepaalde manier nog altijd écht. Als ik hier nu met veel pijn en moeite een punt achter zet, zal ik het nooit te weten komen. Niet alle relaties zijn vanaf het begin duidelijk of makkelijk, dat heb ik gezien bij mijn toen nog getrouwde zusje en de man van haar leven, dat heeft meer dan een jaar geduurd en was doffe ellende en kijk nu eens? Happiness all over, dus… wat is in godsnaam wijsheid?

XC

 

Lees hier de vorige aflevering

  Lees hier de volgende aflevering

Lees hier alle afleveringen