deel 189

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Onderwerp: Date from hell

 

Ik vanmiddag met de trein naar Hotel New York in Rotterdam. Ik was te vroeg en rookte nog even een sigaret op een bankje op de kade, even uitkijken over het water van mijn geboortestad. Ik werd er natuurlijk weer een beetje sentimenteel van, zo van: hier kwam ik ter wereld en nu zit ik hier helemaal alleen, wat staat me nog te wachten, niet alleen vanmiddag, maar de rest van mijn leven?

Eenmaal binnen bestelde ik een biertje en las een oude Opzij die daar lag (wilde ik een statement maken?). Al snel zag ik vanuit mijn ooghoek een veel te dikke man met een uitermate sloom uiterlijk aarzelend heen en weer lopen. Beetje type Jack Wouters als uitgebluste huisvader. Het zou toch niet waar zijn? Elsbeth kwam binnen, licht opgewonden, ze ging hem zoeken en ja hoor, met wie kwam ze even later terug? Vanaf de eerste seconde was duidelijk dat dit niet ging werken. Wat zeg ik? Zonder onaardig te worden heb ik zelfs mijn uiterste best gedaan om niet leuk gevonden te worden, zó bang ben ik dat hij mij wel zag zitten. Zelfs de gedachte dat hij me ooit nog gaat bellen is al te erg. Hoe heeft ze het in haar hoofd gehaald? Wat voor beeld heeft ze in godsnaam van me? Als ik niet zou weten dat ik best heel leuk ben, was ik na afloop van ellende van de Erasmusbrug gesprongen. Ik naar de wc, Esther sms’en of ze me wil komen verlossen als ze in de buurt was (dat was ze, dat wist ik). Enfin, het was door de rest van het gezelschap toch een leuke avond, veel gepraat en gelachen over vroeger, uit balorigheid te veel bier gedronken en zoveel mogelijk herrie gemaakt. Ondanks alles was Jack zeer galant, hij stond er zelfs nog op om me naar het station te brengen. In de auto kletste ik uit mijn nek en op het moment dat hij mee wilde lopen naar het perron ben ik uit de auto gesprongen, toen was het echt mooi geweest! ‘Het was gezellig: bedankt en tot ziens!’ In de trein heb ik mijn vriendin in Amerika mobiel gebeld, even heel kostbaar de slappe lach gehad. Mijn god, dit was een blind date from hell!

 

XC

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen