deel 174

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Tom

Aan: Charlotte

Onderwerp: Halfzacht nee

 

Stond katterig op met stijve nek, want die fles wijn heb ik toch maar even soldaat gemaakt. Waarom? Zit ik gisteravond na ons telefoongesprek een mail naar Paula te schrijven, belt ze ineens. Stond ze ergens midden in Maastricht buiten en dacht: leuk, Tom bellen. Een leuk gesprek, gelachen…wil ze me haar huistelefoonnummer geven. Ik haper en vraag haar gelijk rechtstreeks hoe het nu met haar man zat. Toen viel het muntje bij haar. Dus daarna de fles wijn maar verorberd.

 

Vanochtend viel er een brief van de advocaat in de bus. Ja hoor, de scheiding is uitgesproken. Akte van beschikking ondertekend, inschrijven bij de gemeente en dan is het echt officieel. Bah!

 

Had ik je al verteld dat ik benaderd ben om een paar uur per week college te gaan geven? Daar ben ik vandaag heen geweest en nu zit ik met een stapel boeken voor me. Ze zien me als ‘de kandidaat’. Gelukkig heb ik nog een week bedenktijd, even evalueren of ik dit wel wil.

 

Net maar weer Paula gebeld. Was weer leuk en aangenaam. Maar ze blijft onduidelijk over haar insteek. Een soort halfzacht nee is het nu. Maar dan zegt ze ook weer dingen… Ha, die ons welbekende ambivalentie, alsof ik daar de afgelopen jaren al niet genoeg van heb meegemaakt. Oplossing? Ze komt komende week naar Amsterdam. En dan hebben we het er eens even goed over. Kunnen we elkaar ook recht in de ogen kijken. Prettig.

 

Belt DJ vanmorgen, die heb ik al zo’n tijd niet gesproken. Hij komt zo meteen eten en drinken. Morgenochtend alsjeblieft niet te vroeg bellen.

 

Kus,

Tom

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen