Onze columnist opereert undercover en ontfutselt mannen de échte waarheid over het daten. Deze week overdrijft Jeroen een beetje. Of was het nou juist zijn date die overdreef?    

 

‘Overdrijven is ook een vak. Gewoon “leuk” is tegenwoordig al niks meer aan. Het moet al minstens “superleuk” zijn om nog iets voor te stellen. En ook mijn laatste date had hier nogal last van. Of nee: grúwelijk last had ze ervan.

 

Ik word daar eigenlijk een beetje moe van, zo langzamerhand. Wat zeg ik: dóódmoe!

 

Waarom overdrijven we zo met z’n allen? Waarom ging deze date opscheppen over de mate waarin ze zich niet lekker had gevoeld in de week voor onze afspraak? Ze was niet verkouden geweest, nee, ze was “sick ziek” geweest. En ze had van de huisarts geen kuurtje gekregen, nee, ze had van een heel bekende toparts op KNO-gebied een heel zware antibioticakuur gehad.

 

Tssss… Waarom??

 

Gaan we straks ook tegen elkaar opbieden over de soorten kanker die we hebben, en over de grootte van de chemokuren nu het eindelijk iets minder dodelijk lijkt te worden? Blijft doodgaan het ultieme “erg zijn”, en wordt het voor alles daaronder weer strijden om toch nog een beetje aandacht te krijgen?

 

Hou toch op, zeg! Alles wordt tegenwoordig aangedikt en opgeleukt.

 

Zo hadden mijn date en ik het over kinderen, toen ze me een krantenartikel op internet liet lezen. Een opa had zijn kleinkind uit het raam van een cruiseschip laten bungelen, en het toen per ongeluk uit zijn handen laten vallen. Kindje overleden natuurlijk. En daar ging mijn date dus helemaal op los. Ze ging tekeer!

 

En ja, natúúrlijk is die opa oliedom geweest. Maar denk je nou echt dat hij van plan was om zijn kleinkind te vermoorden?

 

En dan staat er in de krantenkop niet “Opa laat kindje vallen, en kindje overlijdt”. Nee, er staat: “Opa laat peuter te pletter vallen vanaf 11e verdieping van een cruiseschip.”

 

‘Alsof ik zelf niet kan bedenken dat zo’n kindje dan te pletter stort’, zei ik toen.

 

‘Huh?’ vroeg ze verbaasd, ‘is dat alles wat je ervan vindt? Vind je niet dat zo’n achterlijke idioot levenslang moet krijgen?’

 

‘Dat heeft hij al’, antwoordde ik. Maar daar nam ze geen genoegen mee. Ze had hem op internet ook al verguisd, zag ik onder het artikel.

 

En voor zulke vrouwen is het een goede zaak dat Instagram nu iets gaat doen tegen cyberpesten. Bij negatieve woorden en/of overdrijvingen gaan ze vragen of je zeker weet dat je dit wilt posten. Dan moet je toch nog even nadenken voor je op “ja” drukt, en dan zie je misschien wel in dat het een beetje overdreven is wat je net hebt opgeschreven.

 

En ik vind dat een goede zaak. Misschien moeten ze dat dus ook op datingsites maar introduceren!

 

Weet je zeker dat je die gefilterde foto wilt plaatsen? En klopt die functieomschrijving van je eigenlijk wel? Daarmee voorkom je heel veel nutteloze afspraakjes, zoals die van ons dus vorige week. Ik had na twee zinnen namelijk al de balen van haar met haar overdreven gedoe, en ik denk dus dat ik maar weer eens in de kroeg ga kijken of ik een leuke vrouw kan vinden. Daar kun je iemand veel beter peilen dan op al die “gruwelijke” sites met al die “superleuke” vrouwen.

 

Doe mij maar weer een echte vrouw! (Véél) Beter!

 

 

Jeroen’s naam is vanwege privacy gefingeerd.
Zijn echte naam is bekend bij de redactie.