Lekker dansen

 

Sonja: Dansen met mijn man lijkt me heerlijk. Tot op heden is het niet gelukt om er meer uit te krijgen dan een enkele dansmove op een feestje. Want op les? Echt niet. En dat vind ik nou jammer, want dansende stelletjes, dat ziet er zo heerlijk uit. En nu blijkt het nog gezond te zijn ook!

 

Volgens onderzoekster Kathrin Rehfeld bewijst haar studie dat danstraining een van de meest effectieve manieren is om ouderdom tegen te gaan. Dat is toch een extra bonus of niet? Vooral de afwisseling in lichaamsbeweging stimuleert het brein. Dat kan ik nog proberen als argument natuurlijk, helemaal onderbouwd met feiten. Kijken of-ie dan nog nee kan zeggen.

 

Voor de fun, je ontmoet weer eens nieuwe mensen en je wordt er lekker soepel van. Een paar goede redenen om de stap naar de dansschool te maken. Ken je deze dansen al?

 

 

1. In de jaren 20 en 30 was dit een populaire dans: ‘Lindy Hop’. Lekker swingend en je kan ’m leren in Utrecht bij Swing In Utrecht. Wat Lindy Hop ook alweer is, zie je hier:

 


 2. Je zondagmiddagen worden leuk! Bij De Danswerkplaats dans je iedere maand een ander soort dans.

 
3. Dans je liever de BoogieWoogie? Deze rock-’n-rollstijl leer je bij dansschool Jump UP BoogieWoogie, ze hebben verschillende leslocaties. Hier word je toch vrolijk van?

 


 

4. Ook zo gefascineerd door Afrikaanse Dans? Bij Simone Heijloo leer je zelf alle moves.
 
5. Hou je meer van een gewaagde dans à la Christina Aguilera? Dan is de Burlesque dans een heerlijke uitdaging kijk maar.

 

 

Dansschool SEP Online leert je alle moves.
 
Ik vond nog een lief filmpje van deze dame op leeftijd die het helemaal begrepen heeft. Dansen is genieten!

 

 

Ben ik er eentje vergeten? Welke soort dans moet ik echt uitproberen? Laat het me weten via Facebook! Ik ga jullie reacties lezen!

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bron: Frontiers in Human Neuroscience