We zijn er weer met de allerleukste uitstapjes van deze week! Wat denk je van een literaire wandeling vol verleiding, zo in de Boekenweek, of van het Festival Tweetakt in Utrecht?

 

 

Maandag 27 maart 

Miss Montreal

 

Sanne Hans gaat opnieuw de theaters in: samen met haar band Miss Montreal heeft ze een theatershow vol anekdotes en persoonlijke liedjes. Alsof je meeleest in het dagboek over het leven van Sanne. Volle songs, veel gelach, soms een traan en natuurlijk: liefde.

 
Miss Montreal, De kleine komedie, Amsterdam, 20.15 uur

 

 

Woensdag 29 maart 

Boekenweek:
Marjan Berk

 

Marjan Berk schreef haar eerste boek, ‘Nooit meer slank’, in 1981. Daarna volgden meer dan veertig romans, verhalen en kinderboeken. Op dit moment schrijft ze wekelijks een column voor het Algemeen Dagblad. Op deze avond zal Marjan Berk voordragen uit eigen werk, vragen van het publiek beantwoorden en haar boeken signeren.

 
Boekenweek Marjan Berk, Bibliotheek IJsselmonde, Rotterdam, 20.00-22.00 uur

 

 

Donderdag 30 maart

Verboden liefde   

 

De film A United Kingdom, gebaseerd op waargebeurde feiten, komt uit! Hierin zie je Botswaanse prins Seretse Khama die internationale opschudding veroorzaakt: in 1947 ontmoet hij namelijk Ruth Williams, een blanke Londense kantoorbediende. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken.
Maar hun geplande huwelijk stoot op veel verzet; niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid-Afrikaanse regering. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig, en inspireerde de wereld.

 
Bekijk hier vast de trailer.

 

 

Vrijdag 31 maart

Kunstfestival

 

Elk jaar viert Utrecht het internationale kunstenfestival Tweetakt. Het festival laat alle vormen van kunst van kunstenaars uit Nederland en het buitenland zien. Er is theater, dans, muziek, stand-up comedy, (interactieve) beeldende kunst en kunstinstallaties, korte kunstfilms en vele cross-overs.

 

Tweetakt vindt plaats in alle theaters van de stad Utrecht, het festivalcentrum op de Neude (inclusief de houten Trekkerschuur en minitheater) en op de mooie buitenlocatie Fort Ruigenhoek in Groenekan.
 
Verschillende locaties in Utrecht, kijk hier.
Het festival duurt t/m 28 mei. 

 

 

Zaterdag 1 april

Bling-bling-beurs

 

Als je van sieraden houdt, moet je hierheen! De sieradenbeurs bied je verschillende soorten sieraden, kralen en materialen. Er zijn handgemaakte kettingen, armbanden, oorbellen, sieraden uit andere culturen en een grote diversiteit aan kralen. Van edelmetalen, -stenen, tot swarovski-kristallen, glaswerk en nog veel meer. Ook kun je van de kralen die je hebt gekocht, kosteloos een workshops volgen om je eigen unieke sieraad te maken.

 

Sieradenbeurs, Hattrick’s Lounge in de Noordlease Stadion, Groningen, 12.00- 17.30 uur

 

 

Zondag 2 april

Verleiding in Amsterdam

 

Dat is geweldig: een literaire wandeling maken door Amsterdam tijdens de Boekenweek. Het thema van dit jaar is Verboden vruchten. En geen andere stad in Nederland is zo verbonden met verlangens en verleidingen als Amsterdam… Tijdens de stadswandeling ga je langs locaties die verbonden zijn met de verboden vruchten in de Nederlandse literatuur. Je ontdekt de plekken waar schrijvers, dichters en hun personages hun avonturen beleven. Met aandacht voor onder anderen Arthur Japin, Hanna Bervoets, Gerard Reve, Margriet de Moor, A.F.Th. van der Heijden, Herman Koch en Bredero.

 

Literaire wandeling, Koffiebar boekhandel Scheltema, Amsterdam, 10.30-12.30 uur, €19,50 (Dagelijks tijdens de hele Boekenweek)