9 leuke feitjes over onze Koningin

 

Ik heb geloof ik nog nooit iemand ontmoet die onze koningin niet charmant, welbespraakt, goedgekleed en mooi vindt.

 

 

Zelfs de grootste republikein geeft altijd toe dat we wat koningin betreft de hoofdprijs hebben. Vandaag wordt Máxima vijftig en daarom even wat heerlijke weetjes op een rij. Rijtjes zijn leuk tenslotte. Niet zo leuk als Máxima, maar wel leuk.

 

1.  Máxima is slordig

 

Misschien heeft ze het inmiddels afgeleerd, maar als kind was ze vreselijk slordig. Haar beugel was ze bijvoorbeeld altijd kwijt. Een keer was haar moeder daar zo klaar mee dat ze haar in een restaurant de prullenbak liet doorzoeken op zoek naar die verdraaide beugel.

 

2.  Stiekem fastfood

 

Máxima is beeldschoon, maar ook zij is uiteindelijk een gewone sterveling die haar best moet doen voor haar ranke lijfje. Dus het is vis, vis, vis wat de klok slaat in huize Van Oranje. Als Máxima op reis is, sneaken Willem-Alexander en de meisjes linea recta richting McDonald’s.

 

3.  Een andere prins

 

Het verhaal gaat dat er nog een prins was die verkikkerd was op Máxima. Ik geloof dat het prins Frederik van Denemarken was.

 

4.  Zingen tussen hoofdgerecht en toetje

 

Máxima komt uit een muzikaal gezin en kan echt heel mooi zingen. Als haar vader gasten had die bleven eten, moest Máxima altijd tussen de gangen door voor een muzikaal intermezzo zorgen met zang en gitaar.

 

5.  Lunchen bij Cipriani’s

 

De eerste lunch waarbij ze ‘gesnapt’ werden door Edwin Smulders was bij Cipriani’s in New York. Oh, laat dat toch ook een van mijn lievelingsplekken op de wereld zijn.

 

6.  Met de pruik door het land

 

Máxima is heel vaak met een pruik op door Nederland getrokken om het land (anoniem) beter te leren kennen.

 

7.  Spaans spreken

 

Ondanks het feit dat ze het Nederlands perfect beheerst, wordt er thuis ook veel Spaans gesproken.

 

8.  Heen en weer naar Argentinië

 

Zodra het lockdownwise weer mocht, vloog Máxima regelmatig heen en weer naar Argentinië om haar moeder te kunnen zien. Ze nam het vliegtuig, wandelde met haar moeder en vloog weer terug. Heen-en-weren is Máxima niet vreemd. In een poging zo kort mogelijk van huis te zijn, verkiest ze slapen in het vliegtuig boven een extra nachtje in een vijfsterrenhotel.

 

9.  Schnitzel met frites

 

Allemaal leuk en aardig, die appeldagen en de afwisseling van groenten, als er een schnitzel op tafel staat is Máxima happy.

 

Ik wens onze beeldschone koningin een geweldige dag en veel jaren in vreugde, liefde en gezondheid.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach