Daar waar Twente op z’n mooist is…

 

Staat een heel fijne B&B met bijbehorende theeschenkerij. Voel je ‘m al?

 

 

Over historie gesproken… De geschiedenis van dit erf gaat terug tot 1675 en de B&B is gevestigd in een graanschuur met een typisch Twentse knik in het dak. Die schuur werd overigens gebouwd op de oude fundamenten en bij de bouw werden de authentieke spanten gebruikt. Zo gaat het gevoel van hoe het ooit was heel mooi samen met hedendaags comfort, en dat is precies wat je wilt. 

 

Vier fijne B&B-kamers zijn er. Twee op de begane grond, met hooglaagbedden en dus volledig geschikt voor mindervaliden, een op de tweede verdieping en een, het pronkstuk van Mössems, verdeeld over twee verdiepingen. Met badkamer en slaapgedeelte op de begane grond en een woonkamer met plek voor twee extra bedden op de verdieping. Verder zijn alle kamers ruim, met een aparte zithoek, privébadkamer en mooi uitzicht over de omgeving. 

 

 

Naast de bed&breakfast is er bovendien een authentieke theeschenkerij met diverse theesoorten van verse kruiden. De high tea is hier een feest, met voor zomerse dagen een terras waar je nooit meer weg wilt.

 

 

Twente is hier op zijn mooist – met volop fiets- en wandelmogelijkheden – en het historische stadje Ootmarsum nabij. Restaurantjes zijn er eveneens genoeg en ook de golfmogelijkheden zijn talloos.

 

Eén nachtje uitzonderlijk genieten mogen we verloten. Voor z’n tweetjes uiteraard en met ontbijt. Veel plezier alvast! 

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij B&B Mössems of telefoon +31 541 241684.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier een nacht gratis te verblijven? Inclusief een heerlijk ontbijtje bij het ontwaken? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans