5 krank­zinnige yoga trends

 

Zijn we allemaal helemaal koekkoek geworden?

 

Ik kom nog uit de Callanetics-tijd en heb heel wat sportbewegingen voorbij zien komen. Zo was er bodypump. Over de hele wereld op hetzelfde muziekje dezelfde bewegingen maken, bij voorkeur op Anastacia’s I’m outta love en oh ja, je moest ook heel hard meezingen en meetellen enzo. Wat niemand natuurlijk deed, maar soit. Daarna kwam Tae Bo, waarmee je boksachtige bewegingen maakte terwijl je als een muis keihard van links naar rechts door de zaal rende. En yoga is al jaren een constante. Maar omdat een mensch nu eenmaal vernieuwing wenst, komen er dan wel yogatrends. En wat voor een bewegingen zijn het. Ik speurde op womenshealth.nl voor het laatste nieuws (want zij kennen de wereld) en stuitte op trends die op z’n zachtst merkwaardig te noemen zijn.

 

1. Bier hier

Bieryoga. Er was al de wijnyoga waarbij wijn werd ingezet om de opperste staat van ontspanning te bereiken, maar nu komt uit Duitsland bieryoga overgewaaid. Ik ben toch zo bang voor de bratwurst-variant…

 

2. Geitenyoga

Ergens in Australië ontstaan, maar ook serieuze business in ons eigen Amsterdam. Ga naar de geitenboerderij waar normaal moeders met hun kinderen keuvelen en voor je het weet zie je een flexibele veggie-mama in de downward facing dog in het stro staan. Of ze ligt in child pose met een geit op haar rug. Wat het effect is van de invloed van de dieren is nog onduidelijk. Iets met het onverwachte, aardse en de oerkracht, heb ik me laten vertellen.

 

 

3. Yoga met je poes

Nee, niet met die beneden, al is die er natuurlijk ook bij, maar met poezenbeesten. Deze yogalessen worden in kattencafés gegeven. Je neemt dus niet je eigen kat mee, maar traint met de aanwezige katten. Hoe verder de les vordert, hoe vrijer de katten worden en op je mat komen kroelen en spinnen. Moet jij eens kijken hoe ontspannen je daar van wordt.

 

4. Yoga met je hond

Niet hetzelfde als met de kat, want dit doe je met je eigen hond. Er is zelfs een app van Evy met daarbij een subhoofdstuk met doga-sessies, dat is wat je vreest dat het is: yogasessies voor de hond. Een beetje balletje gooien en apporteren is zo 2017, moet je weten.

 

5. Vloekyoga

Wat nou zen en zuiver en verheven en zonder oordeel? Rammen, vloeken en tieren is hier het devies. En ja hoor, je mag er ook best je middelvinger bij opsteken. Nu nog dat glas wijn erbij en je hond die in een uiterst ontspannende child pose ligt en het verhaal is compleet.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach