CitizenM in Kopenhagen

 

Als je ooit in Kopenhagen bent geweest, snap je dat ik nog flink aan het nagenieten ben. Ik was daar vorige week vier daagjes en serieus: wát een leuke stad is dat.

 

 

De mensen die me vooraf als enige tip meegaven dat ik ‘veel geld moest meenemen’: jullie hadden zeker wel gelijk. Het is namelijk een beheurlijk dure stad, maar laat dat je zeker niet tegenhouden. Oprecht is het één van de leukste citytrips die ik in lange tijd heb gehad.

 

Je kan er makkelijk rondfietsen (als in: het is echt een fietsstad dus bijna overal vind je wel fietspadden), de horeca is echt niet normaal leuk daar, de mensen zijn vriendelijk en het is een heus shoppingwalhalla. Oké oké, en je kunt ook wat cultuur snuiven.

 

Sinds ik in New York ben geweest heb ik eigenlijk een standaard go-to als ik een hotel zoek voor een stedentrip. Daar sliep ik namelijk in het CitizenM bij de Bowery en dat was zo’n uitkomst. Hartstikke goed te betalen, mooie en schone kamers, een goed en gevarieerd ontbijt en misschien nog wel het belangrijkste: héérlijke bedden. Dat was met een jetlag echt een gigantische plus, en voor mij — als persoon met slaapproblemen — ook een persoonlijke plus.

 

Dus toen ik even googelde of ze er ook eentje hadden in Kopenhagen was de keuze daarna snel gemaakt. Want jawel, er zit daar ook een CitizenM. En net als in New York zit die op een toplocatie, namelijk aan het Radhuspladsen. Mega centraal, overal fietsverhuur van Donkey Republic (ook een aanrader, gaat via een app en is erg goedkoop) en je bent zo in het Deense Meat Packing District (zij noemen het Kodbyen of Vesterbro, maar mijn Deense uitspraak laat nog wat te wensen over), binnen vijf minuten in de grote winkelstraat Stroget en met nog geen tien minuten fietsen kom je aan bij Nyhavn, van de bekende gekleurde huisjes.

 

En die bedden? Ja, die zijn dus hier ook al zo goed. Mi gado, wat heb ik hier lekker geslapen. En met zo’n dure stad als Kopenhagen is het héél fijn dat zo’n goed hotel als dit gewoon hartstikke fijn voor de portemonnee is. CitizenM, till we meet again.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer