Chicken melt

 

 
Dit is het allerlekkerste broodje uit de oven.

 

 

 

Het begon allemaal met een tosti-obsessie. Als kind was het altijd een feest als ik een tosti mocht eten. Met ketchup, natuurlijk. Op een gegeven moment ging ik andere soorten tosti’s uitproberen naast de traditionele ham-kaastosti. Een tosti caprese kwam tevoorschijn, een tosti met brie, en de all-time favoriet was toch wel de ‘tuna melt’, oftewel tosti met tonijnsalade en cheddarkaas. Tot ik op een dag in aanraking kwam met mijn nieuwe lievelingstosti, de chicken melt. Zo lekker. Alsof je uit lunchen bent. Erg gezond is ie misschien niet, maar wel erg lekker.

 

Dit heb je nodig

  • 2 sneetjes brood of 1 kleine ciabatta (in 2 stukken gesneden)
  • mayonaise
  • 60 g gerookte kipfilet (plakjes)
  • 2 plakjes cheddar
  • stukje bos-ui, fijngesneden

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer 1 boterham in met een klein beetje mayonaise. Verdeel de kipfiletplakjes over het broodje. Doe er 1-2 plakjes cheddarkaas op. Doe het broodje in de oven. Plaats het andere broodje ernaast (dan kan de kaas namelijk goed smelten). Na een minuutje of 3 doe je wat stukjes bos-ui erop. Haal de broodjes uit de oven als de kaas goed gesmolten is. Doe tot slot de broodjes op elkaar.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares