Celebs die vroeger huisgenoten waren

It’s a small world aaaaafter all. En ja, zelfs in Hollywood is het eigenlijk gewoon een ons-kent-ons-dorpje.

 

 

Sommigen gaan echt way back en hebben zelfs samengewoond, toen nog allebei met een droom om beroemd te worden – acteren, modellenwerk of zingen, alles was mogelijk. Want jawel: deze celebs waren dus vroeger roomies.

 

1. Jamie Dornan en Eddie Redmayne
Grappige combi, hè? Voor ze grote successen boekten als acteur, woonden ze samen in LA. Daar kregen ze alle scripts opgestuurd. Volgens Dornan kreeg hij er wel 25 en Redmayne maar drie. Dat betekende overigens niet dat hij meer succes had, want naar eigen zeggen ‘betekende dit vooral meer afwijzingen voor mij’.

 

2. Justin Timberlake en Ryan Gosling
Deze twee waren nog héél jong toen ze samenwoonden. Sterker nog, Ryan Gosling werd zelfs een soort van geadopteerd door de ouders van Justin. Dit kwam doordat zijn eigen moeder in het tweede jaar van hun begin bij The Disney Channel terug moest verhuizen naar Canada. Ryan was wel welkom in huize Timberlake.

 

3. Ed Westwick en Chace Crawford
Toen ze allebei een rol bemachtigden in Gossip Girl besloten de twee samen te gaan wonen in New York ‘omdat ze niet wisten of de show een succes zou worden of niet’. Ed had nog nooit ergens anders gewoond dan thuis, laat staan in een volledig ander land (hij is Brits). ‘We konden het met elkaar vinden en dachten dat het financieel wel een verstandige beslissing was om samen te wonen. En eigenlijk was het ook gewoon een beetje vanuit luiheid,’ zei Chace er ooit over.

 

4. Penn Badgley en Milo Ventimiglia
Nog een Gossip Girl-acteur die een beroemde roomie had. Penn was 18 toen hij samen ging wonen met de destijds 28-jarige Milo. Ze werkte samen aan The Bedford Diaries en besloten roomies te worden. Leuk: Penn leende vaak de identiteitskaart van Milo om zo bars in te kunnen komen.

 

5. Ryan Gosling en Michelle Williams
Nou nou, die Ryan heeft het wel getroffen met al zijn roomies. Toen Michelle en hij samen de film Blue Valentine opnamen, hebben ze even kort samengewoond. Dit was overigens op verzoek van de regisseur, dus niet helemaal vrijwillig. Ze wilden zich allebei zo goed mogelijk voorbereiden op hun rol en dus zegden ze toe. Ze hebben uiteindelijk een maand met elkaar in huis gewoond.

 

6. Christopher Reeve en Robin Williams
Twee legendes die veel te vroeg zijn overleden, en ook twee BFF’s, sinds ze elkaar in de jaren ’70 leerden kennen en vanaf dat moment samenwoonden. Ze studeerden allebei aan Juilliard in New York en bleven daarna goed bevriend. Toen Reeve een ongeluk kreeg waardoor hij verlamd raakte, was Robin Williams de eerste die weer een lach op zijn gezicht kon toveren.

 

7. Justin Long en Jonah Hill
Zij hebben het maar kort met elkaar uitgehouden, want Jonah Hill was volgens Justin een verschrikkelijke huisgenoot. ‘Hij liet de badkamerdeur open en zorgde niet goed voor zichzelf. Kleine dingetjes zoals dat. Het werd bijna alsof we een oud getrouwd stel waren. Het werd tijd om uit elkaar te gaan.’

 

8. Jude Law en Ewan McGregor
Voordat ze allebei enorm bekend werden, woonden ze samen. Sterker nog, ze hadden ook samen een bedrijfje genaamd Natural Nylon, een filmbedrijf. Dat deden ze samen met Sadie Frost, die toen nog de partner van Jude Law was.

 

9. James Cordon en Dominic Cooper
Een heel gekke combi dit, toch? Ze woonden samen in Londen totdat James ging samenwonen met zijn partner Julia Carey. Toen Dominic te gast was in The Late Late Show vertelde hij dat ze maar één stuk bestek hadden: een spatula. Hij vertelde: ‘Ik herinner me nog een heel deprimerende avond waarop James me tegenkwam — hij kwam thuis en ik was gewoon gebakken bonen met een spatula aan het eten.’ Klinkt als een heel studentikoos onderkomen.

 

10. Emma Stone en Bradley Cooper
Lijken me allebei echt te gekke huisgenoten, dus ik ben jaloers op hen allebei. Toen ze Aloha aan het filmen waren (wat overigens echt een draak van een film is) op Hawaï (dat is dan weer een heel prima locatie), woonden ze in eerste instantie allebei in een eigen huis, maar het huurcontract van Bradley hield eerder op en dus mocht hij bij Emma crashen tot de opnames klaar waren.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer