Celebs die achter de schermen heel anders zijn

Ze zeggen wel eens dat je nooit je helden moet ontmoeten, want dat gaat alleen maar tegenvallen.

 

 

Nu is dat in veel gevallen absoluut niet zo (ik benijd de mensen die zo gelukkig zijn geweest om ooit Robin Williams te hebben mogen ontmoeten), maar in andere gevallen had je toch liever dat plaatje van iemand in je hoofd willen houden. Maar sommige celebs pakken het heel anders aan: die hebben gewoon een compleet ander personage gecreëerd in de media, terwijl ze achter gesloten deuren heel anders zijn. Zoals deze vijf hieronder.

 

1. Gordon Ramsay
Volgens mij is dit inmiddels wel algemeen bekend, maar mocht je nog twijfelen: nee, in het echt is hij geen schreeuwende tiran die al tierend de keuken rondrent. Als je de Britse versie van Hell’s Kitchen wel eens hebt gezien, merkte je vast al dat het daar al vele malen minder is. Yes, in Amerika is alles bigger and better, dus ook het drama dat Ramsay moest laten zien. Leuk: hij krijgt zelfs vier sterren op deze site waarbij je je werkgever kan raten.

 

2. Julie Andrews
Vroeger was zij mijn grote voorbeeld als Maria in The Sound Of Music (serieus, beste film ooit, I said what I said), en daarna zag ik haar in Mary Poppins en natuurlijk veel later in The Princess Diaries. Na die films trok ik de conclusie dat zij een ontzettend deftige, Engelse dame was. Blijkt dus niets van waar te zijn. Nou ja, ze zal echt wel deftig zijn, maar mensen in haar omgeving zeggen dat het verbazingwekkend is hoe grofgebekt ze is achter gesloten deuren. Lof it. Nog steeds m’n voorbeeld.

 

3. Alice Cooper
Ik hoorde al wel vaker dat de hardste metal rockers eigenlijk lieverdjes zijn, maar ik vind het toch maar moeilijk te rijmen. Neem nou die gasten van Rammstein, ik heb nog stééds nachtmerries van hun videoclips, en dan zijn ze in het echt heel teder? Kan het me haast niet voorstellen. Net als bij Alice Cooper, die er ook redelijk angstaanjagend uit kan zien met zijn make-up. Blijkt dus dat deze man een heel welbespraakte, zachte christen is. Nooit verwacht.

 

4. Julia Roberts
Aiii, deze is dan wel weer jammer, want de vrouw met de breedste lach van Hollywood is achter de schermen blijkbaar niet bepaald een lachebek. Nee, ze kaffert iedereen uit, en dan zeker de ‘normies’ die er niet toe doen of mensen die op een set werken die ze beneden haar vindt en ze is enorm bazig. Serieus, bij élk online topic waar wordt gevraagd ‘welke celebrity is niet zo aardig als hij/zij/hen lijkt?’ komt zij naar voren. Let er maar eens op. Toen ze Tinkerbell speelde in de film Hook werd ze door de mensen op de set zelfs Tinkerhell genoemd.

 

5. Marilyn Monroe
Ze deed zich misschien voor als een dom blondje, maar niets is minder waar. Miss Monroe was namelijk een ontzettend intelligente vrouw en een behoorlijke boekenwurm. Zo las ze graag James Joyce en was ze zo aangetrokken tot Arthur Miller, met wie ze later trouwde.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer