Cancel je weekendplannen maar: zo vroeg moet de horeca dus al dicht

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Cancel je weekendplannen maar: zo vroeg moet de horeca dus al dicht.

 

 

NEEEEEEEE!!!! Gister schreven we al over de mogelijke nieuwe maatregelen, maar het blijkt nog erger dan eerdere berichten deden vermoeden. De horeca moet vanaf morgen al om 19:00 uur dicht.

 

Gister werd er gesproken over een sluitingstijd van 22.00 uur, twee uur vroeger dan de huidige sluitingstijd. En nu kun je dus al je etentjes en drankjes buiten de deur skippen, want vanaf 19:00 uur sluiten de deuren van de horeca. Haagse bronnen weten te melden dat er een korte gedeeltelijke lockdown van drie weken komt. De horeca moet vanaf morgen (13 november) om 19.00 uur dicht, net als winkels.

 

2,9 procent van de besmettingen
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) plaatste paginagroot een advertentie in dagbladen De Telegraaf, Volkskrant, Trouw en Het Parool: ‘Nog meer maatregelen voor de horeca…maakt dat het verschil? Beste Mark en Hugo, net als jullie maken wij ons zorgen. Steeds meer zieke mensen. De zorg die vastloopt, maar wij maken ons ook zorgen over het voortbestaan van horecabedrijven. Te snel wordt gesproken over nieuwe maatregelen in onze sector. In tijden van crisis moeten er juist beslissingen worden genomen op basis van feiten, cijfers en ratio. Feit is dat uit de laatste RIVM-cijfers blijkt dat maar 2,9 procent van de besmettingen uit de horeca komt. Zonder met vingers te wijzen: het aantal besmettingen thuis, op scholen en op het werk is vele malen hoger.’

 

Take-Away
Vanavond is er weer een persconferentie waar de nieuwe maatregelen bekend worden gemaakt. Maar zoals we eerder hebben gemerkt, waar rook is, is vuur en dat uitlekken betekent meestal dat we dit voor waarheid kunnen aannemen.

 

Happy take-away dit weekend dus…

 

Bron: Misset Horeca

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav