Bridget Maasland, Heleen van Rooyen, Halina Reijn, Leonie ter Braak, Eloise van Oranje en Isa Hoes deden het al

 

En Lieke van Lexmond niet te vergeten.

 

 

 

Zes weken lang vijf dagen in de week krachttraining, intermittent fasting, elke dag tienduizend stappen weg moeten tikken en ook nog drie keer per week twintig minuten cardio. Daar moet goed en vooral genoeg bij gegeten worden, zou je denken. Maar niets is minder waar. Deze deal komt namelijk met een maximum van het schamele aantal van 1.100 calorieën per dag. Om dat vol te houden kun je wel wat coaching gebruiken, toch? Vandaar dat de kosten van het allernieuwste dieet der diëten 2.500 euro bedragen.

 

Bridget Maasland volgde dit zogenoemde Dag Eén-dieet en heeft daardoor eindelijk haar ideale body weer terug. Heleen van Rooyen, Halina Reijn, Leonie ter Braak, Eloise van Oranje en Isa Hoes – om nog maar eens een paar voorbeelden te noemen – idem. En Lieke van Lexmond niet te vergeten, die na het nepstenenschandaal waar ze in belandde en waardoor ze werd gecanceld, haar troost zocht in eten en nu weer vol trots haar prachtige lichaam durft te showen.

 

Ik kan me er eerlijk waar alles bij voorstellen dat je je fijner en fitter en mooier en zelfverzekerder voelt als je tien overbodige kilo’s lichter bent. Wat ik me minder kan voorstellen is dat je dan een foto van je nieuwe lichaam met de hele wereld wilt delen. Lieke van Lexmond zegt in het AD dat ze mensen heeft willen inspireren met haar strandfoto in bikini. Ik krabde even achter mijn oren toen ik het las. Want hoeveel mensen met overgewicht – dat is inmiddels immers de helft van Nederland – hebben de tijd voor dit trainingsprogramma en kunnen 2.500 euro neertellen om in zes weken tijd wat kilo’s te lozen? En daarbij: hoe zeker is het dat dit dieet verantwoord genoeg is om met droge ogen aan de hele wereld aan te durven bevelen?

 

Volgens mensen die ervoor doorgeleerd hebben is ‘Dag Eén’ niet meer en niet minder dan gewoon weer het zoveelste crashdieet en wat we daarover weten is dat die niet zonder gevaar zijn. Op termijn zijn ze bovendien met geen mogelijkheid vol te houden en heel vaak is het jojo-effect het gevolg. waardoor alle verloren kilo’s – of zelfs méér – er ook weer in no time weer aan zitten.

 

Al die BN’ers die zichzelf met ‘schaamteloze kiekjes’ – zoals Bridget Maasland het zelf noemde – in the kijkerd hebben gezet, mogen wat mij betreft over een jaar nog eens terugkomen. En dan met een eerlijk verhaal over hoe het ze vergaan is en hoe hun killer body zich gehouden heeft. Ik verheug me alvast op de foto’s!

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans