Boerin Bertie heeft een nieuwe baan

 

Boerin Bertie, je kent haar vast nog wel uit Boer Zoekt Vrouw uit 2014. In 2016 was ze de winnaar van Expeditie Robinson. En dan treedt ze ook nog op als dj op verschillende festivals. Een pittige tante dus.

 

En nu begint ze weer aan een nieuw avontuur. Vandaag is Bertie beëdigd als Statenlid in de Provinciale Staten van Zeeland. Voor de verkiezingen van vorige week had Bertie al gezegd dat ze bij voldoende stemmen in ieder geval als Statenlid zou gaan beginnen.
 
Bertie zit al een tijdje in de politiek en weet dus wel wat haar te wachten staat. Tussen 2002 en 2006 zat ze in de gemeenteraad van Schouwen – Duiveland. Daarnaast is ze ook bestuurslid bij het waterschap Scheldestromen.
 
Ik ben benieuwd hoe zij zich in het politieke mijnenveld staande gaat houden. Helemaal nu de uitslag van de verkiezingen een enorme verschuiving van partijen in de Provinciale Staten en de Eerste Kamer tot gevolg heeft. 
 
Wie Bertie heeft gezien in Expeditie Robinson weet dat ze een volhouder is. Ze was de eerste van haar survivalkamp die naar huis werd gestuurd. En toch kwam ze later als winnaar van het programma uit de bus. Die ervaring komt haar in de politiek misschien wel van pas. Want ook daar moet je soms gewoon stug doorgaan.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit