Dit boek mag je niet missen

 

Caroline: Zo’n boek waar je je totaal in verliest, omdat je even helemaal in het verhaal zit. Zo’n boek wil ik tijdens de vakantie. En dat heb ik gevonden. Mijn aanrader voor deze zomer!

 

Vrij onverwacht lig ik dus ineens aan het zwembad van mijn vrienden in Marbella. Totaal on-bikini-klaar, maar dat blijkt bijzaak. Wat er wél toe doet, is dat ik het beste boek voor de gelegenheid bij me heb: de onlangs verschenen roman ‘Nazomer’ van Esther Verhoef. Ik heb even voor jullie getest of hij in de categorie ‘must-read’ valt.

 

Wat. Een. Fijn. Boek. Echt, eigenlijk mag het in geen koffer ontbreken deze zomer. En ik zal je meteen vertellen waarom:

 

1.     Het verhaal speelt zich af in de modewereld, die mij altijd intrigeert, maar waar ik de ballen verstand van heb (ook al zijn onze redactiebuurmeisjes van Amayzine.com van álles op de hoogte). Luierend in de zon wil ik dus wel een kijkje achter de decadente schermen.

 

2.     Hoofdpersoon Claudia Konings, oftewel de steeds beroemder wordende ontwerpster Vivian D, is een vrouw van vlees en bloed, geen Anna Wintour-achtige heks zoals we die kennen uit bijvoorbeeld ‘The devil wears Prada’.

 

 

3.     Esther Verhoef sleept je vanaf de eerste pagina mee in Claudia’s/Vivian D’s leven: twee werelden, één vrouw. Van een volksbuurt in de jaren tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York. Nooit heeft ze het gevoel dat ze op haar plaats is.

 

4.     Ze schrijft zo dat je het gevoel krijgt dat je in een spannende film zit, in een fascinerend tempo word je heen en weer genomen in heden en verleden, zodat je precies te weten komt waar de hoofdpersonen door gedreven worden.

 

Prachtig. Je vergeet even helemaal waar je bent tijdens het lezen. En dat het een behoorlijk dikke pil is (450 pagina’s), is alleen maar lekker, want je wil helemaal niet dat dit verhaal stopt (al is een e-reader natuurlijk best handig kofferruimtetechnisch gezien). Ik heb het nu net uit en ga maar weer even een stukje zwemmen.

 

Geniet ervan!

 

 

 

Caroline Griep is journalist en personal organizer. Ze schrijft over opgeruimd leven. In ruime zin. En over het op de rails houden van haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder en vrouw van 50+.

Nazomer – Esther Verhoef – uitgeverij Ambo|Anthos – €22,50

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs