Boekentips tegen een winterblues

 

Ook zo de behoefte aan ontspanning na al die drukte? Met deze boeken gaat dat lukken.

 

Pfffff… het waren hectische maar gezellige dagen. Gelukkig heb je nu even tijd om te ontspannen. Maar nu gaan we dus wel de saaiste maanden van het jaar tegemoet. Ik zou zeggen: kruip lekker onder een dekentje bij de open haard want deze boeken gaan je uit de winterblues helpen. 

 

The Notebook

Begin jaren 40 komen Allie en Noah elkaar tegen in Seabrook in North Carolina. De twee zijn smoorverliefd en hebben de leukste zomer ooit, ondanks de verschillende achtergronden die ze hebben. Totdat Allie verhuist en Noah zich aanmeldt voor het leger. Dan lijkt de liefde over te zijn… 

 

The Devil Wears Prada

Andrea is verhuisd naar New York. Ze heeft hier een nieuwe baan bij een van de grootste modebladen. Andrea wordt de assistente van hoofdredacteur Miranda Priestley. En dat is niet altijd even makkelijk…

 

Het Parfum

Jean-Baptiste is geboren op de markt in Parijs. Opmerkelijk aan hem is dat hij geen geur heeft. Daarentegen is zijn reukzin ongekend goed. Omdat hij zelf geen geur heeft gaat hij op zoek naar de geur van anderen om daar parfum van te maken. Niets of niemand zit hem in de weg en zo groeit hij uit tot een seriemoordenaar. 

 

The Handmaid’s Tale

Het verhaal speelt zich af in een dorpje in de verenigde staten. De mannelijke elite is hier de baas. En omdat er na de oorlog weinig vruchtbare vrouwen waren, werden de handmaids overgedragen aan mannen en hun echtgenotes, en moesten ze verplicht kinderen baren. 

 

Van The handmaid’s tale is ook een serie gemaakt en dit is waarom je die vandaag nog moet kijken. 

 

The Blindside

The blindside is een waargebeurd verhaal. De dakloze getinte jonge tiener Michael zwerft over straat. De rijke Amerikaanse Leigh Anne ziet hem lopen en twijfelt geen moment. Ze biedt hem onderdak aan en vanaf dat moment leert Michael liefde kennen en gaat hij beter presteren op school en tijdens het sporten. 

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers