Bob Ross heeft een kook­boek en het is heerlijk

 

Happy little trees, kun je je die nog herinneren? Of ‘there are no mistakes, only happy accidents’? Er is nu een kookboek van Bob Ross, The Joy of Cooking.

 

Kookboeken vliegen ons om de oren op de redactie van FavorFlav, vooral die van celebrities. Dit is toch een verrassing: een Bob Ross kookboek. Met tweehonderd recepten voor mensen die zo druk zijn met schilderen dat ze geen tijd hebben om te koken.

 

Ken je Bob Ross niet? Bezoek dan zijn Youtube-kanaal, vooral als je na het uitgaan thuiskomt en nog even moet chillen voordat je kunt gaan slapen. De muziek van The Joy of Painting, die kalme stem, de ‘happy little accidents’ en alles met burnt sienna en Van Dyck bruin, alles is even rustgevend. En dan heb ik het eekhoorntje Peabod nog niet eens genoemd.

 

 

Happy little roasted chicken

Het boek The Joy of Cooking is niet door ome Bob zelf gemaakt, de grote schilder is in 1995 overleden en toen was hij nog maar 52 jaar. In het kookboek zijn recepten verzameld van vrienden en mensen die hebben leren schilderen volgens zijn (gecertificeerde!) methode. In het boek vind je niet alleen het recept voor ‘Happy Little Roasted Chicken’ of ‘Golden Sunset Shrimp Scampi’, maar ook anekdotes uit het leven van Bob. Wist je bijvoorbeeld dat hij zelf een gloeiende hekel had aan zijn afro-kapsel? Hij liet het zo groeien om geld te besparen, maar toen zijn silhouet eenmaal in het logo van zijn bedrijf was verwerkt, kon hij het nooit meer veranderen – en daar baalde hij van, vertelt zijn zakenpartner.

 

Niet koken en schilderen tegelijk

Waarschuwing: ga niet koken en kijken naar filmpjes van Bob, tegelijkertijd. Het is bewezen dat veel mensen in slaap vallen bij het horen van zijn stem, en je wilt niet wakker worden van de brandweer die je bijkeuken staat te blussen. Vond Bob trouwens helemaal niet erg, dat mensen in slaap vielen bij zijn televisieprogramma.

 

Door: Redactie FavorFlav