Bloemen op wielen

 

Wil je komend weekend iemand verrassen die iets speciaals voor jou betekent? Dan heb ik een heel bijzondere tip voor je.

 

 

Je hebt in je omgeving vast wel iemand die een dikke knuffel verdient. Die je graag even vast zou willen houden, wat door de anderhalvemetermaatregel nu niet mogelijk is. Je oma, je vader, je zus, je beste vriendin of je buurvrouw.

 

Daarom is het zo leuk dat je vanaf morgen, 17 september, in Amsterdam in het hofje van de Amsterdamse Singelkerk een mooie plant of bloemetje mag ophalen. Op de fiets!

 

In dit prachtige hofje wordt door Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl de allereerste bloemen- en planten-fiets-drive-thru van Nederland gehouden. Juist om die nare anderhalve meter afstand met schoonheid te vullen. De boeketten en planten hebben allemaal hun eigen boodschap. The Bodyguard-plant biedt bijvoorbeeld natuurlijke bescherming in huis. En het Stay Strong (Wo)Man-boeket staat voor kracht en sympathie. Er zit vast wel iets bijzonders bij dat je aan iemand wil geven die een beetje extra aandacht verdient.

 

Had ik al gezegd dat het helemaal gratis en voor noppes is? Het enige dat je hoeft te doen is te betalen met een zogenaamde ‘social share’. Via Instagram of Facebook vraag je vrienden en familie om ook langs te komen en dan gebruik je #VulDeAfstand en #FillTheDistanceWithBeauty.

 

Dus in plaats van een dikke zoen of een warme handdruk geef je nu een fijn bloemetje. Dat is misschien nog wel leuker ook!

 

De komende dagen blijft het heerlijk weer dus maak er een leuk dagje van in Amsterdam. Je kunt er tot en met zaterdag 19 september terecht. En mocht je nou geen fiets hebben, dan staat er een leenexemplaar voor je klaar.

 

Hier moet je zijn: Herengracht 431, Amsterdam (hofje Singelkerk). Op donderdag en vrijdag van 8.30 tot 18.30 en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit