Het beste Itali­aanse
kook­boek

 

Elke keer als ik weer eens lekker Italiaans wil koken, grijp ik uit de pakweg tien meter kookboek die ik heb verzameld hetzelfde boek. Ik heb enorm veel Italiaanse kookboeken, zelfs een culi-encyclopedie helemaal in het Italiaans, maar er kan er maar eentje favoriet zijn. En dat is die ene waar ik keer op keer de meeste complimentjes mee scoor.

 

Eigenlijk verzin je het niet, maar het is geschreven door twee Engelse vrouwen. Rose Gray (die intussen helaas overleden is) en Ruth Rogers. Nou staat Engeland niet meteen bekend als het culinaire walhalla, maar goed, zij komen dan ook uit het hippe Londen. En dat is natuurlijk wel even een ander verhaal dan het Engelse platteland.

 

Londen is ook qua eten al een tijd lang hip, hot en happening. Rose en Ruth zijn daar een restaurant begonnen, waar je verrukkelijk en vooral lekker puur Italiaans kunt eten. Aan de Thames. The River Café: www.rivercafe.co.uk. Wel duur ja. Gelukkig hebben ze dus ook een kookboek. Of liever: een hele serie kookboeken. Al blijft mijn favoriet altijd die ene, de eerste, de blauwe: The River Café Cookbook. Als je hem te pakken kunt krijgen, DOEN!

 

Buon Appetito!

 

 

  Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.